Bugnot BFLO bosfrees: ondiep werkende alleskunner

Bugnot is van oorsprong een fabrikant van landbouwwerktuigen die zich specialiseerde in de ontwikkeling en productie van bosfrezen zoals de Bugnot BFLO. 

Het Franse familiebedrijf Bugnot kent zijn oorsprong in 1915 in Roches-Bettaincourt. Aanvankelijk ontwikkelde en produceerde het bedrijf vooral landbouwwerktuigen zoals ploegen, balentransportwagens en apparatuur voor de handling van balen. De huidige productie vindt onder leiding van Eric Bugnot en zijn neef Jerome Bord plaats in twee verschillende fabrieken. In de ‘basisplaats’ Roches-Bettaincourt en in Montmedy.

Het type BFLO, Broyeur Forestier Léger Orientable, ofwel lichte bosfrees met hydraulische oriëntatie, komt boven het type BFLF dat de kanteling van de rotor/bak ontbeert. De BFLO is bedoeld voor trekkers met 80 tot maximaal 260 pk. De BFLO is bedoeld voor bovengronds en oppervlakkig freeswerk tot maximaal vijf centimeter diep.

De BFLO kan met verschillende rotoren worden uitgerust zoals de TT60. De spiralen zorgen voor een constante inspanning, een gelijkmatige loop en kleinere houtsnippers. De TT60 rotor is eveneens leverbaar op de BFO bosfrees.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van januari.

%d bloggers liken dit: