Bobcat introduceert nieuwe verreiker voor zware heftoepassingen

Bobcat biedt met de introductie van de TL43.80HF een oplossing voor zware toepassingen in de landbouwsector. Dankzij het maximale hefvermogen van 4,3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 8 meter, gecombineerd met zeer snelle giekbewegingen, kunnen boeren en loonwerkers nu met grotere bakken meer en sneller tillen. Ook zijn er tal van aanbouwdelen beschikbaar, die de nieuwe Bobcat-verreiker bij uitstek geschikt maken voor de agrarische sector.

De TL43.80HF is gebouwd voor intensief gebruik en is de enige machine in dit marktsegment met een lichtgoedbak van 3500 liter, een hefhoek met Z-balk van 152° en een opbreekkracht van 7000 kg. Deze cijfers zorgen voor meer dan 40% hogere productiviteit. De High Flow technologie is een belangrijke feature van de TL43.80HF. Die levert bijzonder goede hydraulische prestaties met een belastingafhankelijke (load sensing) pomp van 190 l/min met debietdeling voor gecombineerde bewegingen. Door dit hydraulische debiet kan een hoog werktempo worden volgehouden; ook in combinatie met meer en geavanceerdere hydraulische aanbouwdelen zoals verdeelbakken, balenuitrollers en stroblazers. Door deze technologie kan met aanzienlijk lagere toerentallen worden gewerkt, waardoor minder brandstof wordt gebruikt en veel kortere cyclustijden mogelijk zijn. Om onnodig warmte- en vermogensverlies te voorkomen levert de belastingafhankelijke pomp alleen olie als het hydraulisch vermogen ook echt nodig is.  De High Flow technologie werkt samen met het gepatenteerde Power Lift systeem als een hydraulische booster voor een hefvermogen van maximaal 4300 kilo zonder dat de giekbewegingen hieronder lijden.

Bobcat is erin geslaagd de totale afmetingen klein te houden, met een breedte van niet meer dan 2,30 meter (bij gebruik van 400/80-24 banden of 2,36 meter met 460/70 R24 banden) en een lengte van nog geen 5 m van de achterkant van de machine tot de voorkant van de vork. Samen met de kleine draaicirkel van niet meer dan 3,71 m is deze nieuwe Bobcat telescopische lader een bijzonder goed manoeuvreerbare machine.
De ruw terrein capaciteiten van de TL43.80HF zijn ook geoptimaliseerd voor toepassingen als het werken op en graven in kuilvoer. Essentieel hierbij zijn de nieuwe, zwaar uitgevoerde Dana Spicer-assen met sperdifferentieel en de bijzonder hoge tractiekracht van 90% van het machinegewicht.

Daarnaast biedt de TL43.80HF standaard automatische functies zoals giekdemping, een parkeerrem en een omkeerbare ventilator waardoor de boer of loonwerker zich volledig op de werkzaamheden kan concentreren. Ook is er een nieuwe automatische giekophanging toegevoegd, waarbij de giekophanging automatisch afhankelijk van de rijsnelheid wordt geregeld. Bij snelheden boven 5 km/u rijdt de machine daardoor soepeler. Onder deze snelheid is de giekophanging uitgeschakeld voor nauwkeuriger werken.

De nieuwe TL43.80HF is naar keuze leverbaar met drie verschillende AGRI-pakketten voor de agrarische sector voor nog meer gebruiksgemak en comfort.

%d bloggers liken dit: