Bobcat brengt nieuw model schranklader uit

Bobact breidt zijn gamma schrankladers uit met het T450 model. Dit model komt tussen de modellen T110 en T590 en is in feite de vervanger van de T140 die al enige tijd uit productie is. In vergelijk ermee wint de T450 duidelijk in vermogen en in combinatie met de hydraulische en hydrostatische efficiëntieverbeteringen heeft de T450 een aanzienlijk hogere productiviteit.

De T450 is uitgerust met een Bobcat D24 Stage 3b turbodieselmotor van 61 pk (45,5 kW). Om aan de emissies te voldoen gebruikt Bobcat uitlaatgasrecirculatie en een DOC-filter, maar geen roetfilter. De T450 weegt 2.789 kg. Hij kan ondanks de 200 kg dat hij minder weegt dan zijn voorganger toch iets meer dragen, namelijk 665 kg. Standaard is de machine uitgerust met het Bob-Tach snelwisselsysteem, in optie is er het Power Bob-Tach systeem om niet-hydraulische aanbouwdelen te wisselen met een schakelaar in de cabine.

De cabine is dezelfde als van de onlangs gelanceerde S450 en van de nieuwe generatie grotere compactladers. Bobcat biedt op deze T450 heel wat opties aan waaronder verwarming, airco en een cabinedruksysteem, wat uniek is in deze klasse van schranklader.

%d bloggers liken dit: