‘Blauwe’ T7.245 speciaal voor zoon met spierziekte aangepast

Achter de mooie foto van de New Holland T7.245 met daarachter een met mais volgeladen Dezeure silagewagen schuilt een bijzonder verhaal. “Vanwege een progressieve spierziekte heeft mijn zoon moeite om in de trekker te komen. Daarom zit er geen standaard trap, maar een traplift op. Als hij eenmaal in de cabine zit, dan kan hij het werk goed doen. Hij zal niet tot zijn veertigste trekker rijden. Met deze aanpassing gunnen we hem ook een mooie New Holland”, vertelt Alex Poland van Loonbedrijf Poland uit Waarland over de ‘Trekker van de maand september’ in het vakblad de Loonwerker.

New Holland T7.245

Wat staat er op de foto?
“Het gaat om de New Holland T7.245 uit 2020. Het is een nieuwe trekker. Erachter zit een silagewagen van Dezeure vol met mais. Dit was bij ons in de omgeving, wij werken namelijk binnen een straal van dertig kilometer rond ons dorp Waarland. Als ik het niet mis heb, dan was dit zelfs bij onze dichtstbij zijnde klant.”

Progressieve spierziekte

Wat zijn de eigenschappen van deze machines?
“De Dezeure is een aangedreven silagewagen, waarmee we onder alle omstandigheden uit de voeten kunnen. Kuil oprijden doen we ook vaak met deze wagen. De New Holland T7.245 is een bijzondere trekker. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat er geen gewone trap op zit, maar dat de trekker met een traplift is uitgevoerd. Onze zoon, die er op rijdt, heeft namelijk een spierziekte. Hij is 23 jaar en werkt al sinds zijn zestiende, zeventiende mee. Eerder was zo’n traplift niet nodig, omdat zijn spierziekte progressief is. Het wordt ieder jaar iets slechter. Vorig jaar zag ik hem met moet moeite in de trekker klauteren, met het risico dat hij valt. Daarom hebben we deze New Holland speciaal voor hem op maat laten maken.

In Hoorn zit B&S Revalidatietechniek dat gespecialiseerd is in het aanpassen van machines voor mensen met een handicap. Zij hebben gekeken, getekend en de traplift gerealiseerd. Kijk, de armen van zijn zoon zijn prima, alleen de benen zijn het minste. Als hij eenmaal in cabine zit, dan kan hij zijn werk goed doen. Daarom zit er geen standaard trap, maar een traplift op. Hij stapt op de betonvloer op, drukt op de knop en kan zo in de cabine, die verder van alle gemakken voorzien is. We weten dat mijn zoon niet tot zijn veertigste trekker zal rijden, maar zo kan hij nog wel genieten van zo’n mooie New Holland.”

Wie heeft de foto gemaakt?
“Joep, onze andere zoon heeft die foto gemaakt. Als ze mooi klusje hebben zetten ze het op de foto. En ze vinden het ook leuk om die in te sturen voor de Loonwerker.”

Tekst: Martin de Vries

%d bloggers liken dit: