Beyne Gecko

Beyne, de Belgische spuitenfabrikant uit Ichtegem, stelde op Interpom de Beyne Gecko voor. Deze gedragen sproeier is verkrijgbaar met verschillende combinaties spuitboom en tank. Ook een fronttank zit in het pakket.

1 Met een tankinhoud van 1000, 1300, 1600 of 1800 liter kan de machine aangepast worden aan de beschikbare trekker op het bedrijf. De tank is uitgerust met een uitklapbare mengtank met fustreiniger, een schoonwatertank van 165 l en een handenwastank van 20 liter. Tevens zijn er verschillende fronttanks beschikbaar met een inhoud tussen 400 en 1100 liter.

De beschikbare spuitbomen hebben een werkbreedte van 18, 21, 24, 27, 28 of 30 m. Deze worden elektrohydraulisch bediend. De hoogteregeling en balanscorrectie verloopt hydraulisch, en alle tussendelen van de sproeiboom zijn apart bedienbaar.  Er is tevens de mogelijkheid om met 1 helft ingeklapt te sproeien.
Een zuigermembraanpomp zorgt voor de nodige druk bij het werk. Deze is verkrijgbaar in verschillende pompvolumes, afhankelijk van de tankinhoud.foto-spraycontrol (3)De drukregeling gebeurt standaard manueel, maar in optie zijn er elektrische motorkranen met of zonder de Spraycontrol spuitcomputer.  Deze geïntegreerde spuitcomputer is  Isobus-gestuurd met automatische sectie-afslag via gps, automatische hoogteregeling van de sproeiboom etc.
Afhankelijk van de breedte van de spuitboom zijn er 5 tot 10 secties die apart afsluitbaar zijn.

3 De tank kan gevuld worden door middel van een zuigslang van 6 meter, optioneel zijn andere lengtes mogelijk. De sproeiers zijn ook voorzien van een gesloten doorspoelsysteem van de spuitleidingen,  luchtafsluitbare doppen met gesloten doorspoelsysteem zijn verkrijgbaar in optie, net als een spuitlangs met 10 meter slang.
foto-bedieningGPS  kan als stuur hulp gebruikt worden, maar in optie is ook het automatisch schakelen van de secties mogelijk.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: