Betere kwaliteit ruwvoer in eigen kuil

Goed voer is de basis van een gezond dier. Ruwvoer is een belangrijk onderdeel daarin. Helaas worden er nog veel verliezen geleden door het ruwvoer niet optimaal op te slaan. Denk aan broei of de kuil niet goed genoeg verdichten. Een sleufsilo helpt u om het maximale uit uw ruwvoer te halen en een 1000 VEM per kg/ds te behouden.

Goede verdichting

Een hoge aslast en wieldruk zijn van cruciaal belang voor een goede verdichting. Hoe hoger de aslast hoe beter de kuil wordt dicht gereden. Of u nu verschillende kuilen maakt voor gras, maïs of bieten, of dat u een zogenaamde lasagnekuil aanlegt waarbij u de verschillende voersoorten combineert in één grote kuil. In het algemeen kunt u stellen dat hoe hoger de sleufsilo, hoe hoger de aslast moet zijn.

Geen randafstand

Het grootste verschil met een rijkuil is dat u de gehele breedte van de sleufsilo kan benutten om optimaal te verdichten. Dus juist ook in de hoeken en de randen. Voor uw veiligheid, een sleufsilo is tenslotte een constructief bouwwerk, moeten deze aan de juiste keurmerken voldoen om een randafstand van 0 cm te garanderen. Controleer dit voor aanschaf van uw sleufsilo. Vanzelfsprekend voldoen alle keerwanden van Bosch Beton aan de benodigde keurmerken en hebben allemaal 0 cm randafstand voor een optimale verdichting van uw kuil.

Goede kuil is goede voeding

“Goede voeding is het belangrijkste onderdeel voor goede koeien.” ligt Klaske Faassen in onderstaande video verder toe.

 

De garanties van Bosch Beton

Al 50 jaar realiseert Bosch Beton voor agrarische ondernemingen sleufsilo’s. Onze sleufsilo’s worden gebouwd met keerwanden van de beste betonkwaliteit en hoogste zichtklasse die verkrijgbaar is op de markt. Hierdoor heeft u ook minimaal 15 jaar garantie en heeft de sleufsilo een minimale levensduur van 50 jaar. Een passende oplossing voor u staat voor ons voorop, daarom komt onze technisch adviseur graag bij u langs om uw situatie door te nemen. Mocht u na het plaatsen nog vragen hebben, dan staat ons serviceteam voor u klaar. Wanneer het nodig is komen wij gewoon bij u thuis langs. Dat is de kwaliteit van de Bosch Beton.

Configureer uw sleufsilo in 3D

Stel uw sleufsilo zelf samen in onze 3D-configurator, ontdek alle mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte aan: www.mijnsleufsilo.be 

%d bloggers liken dit: