Bert Vanherk en Marnix Stockman zijn de beste ploegers van Vlaanderen

Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert jaarlijks een kampioenschap ploegen. De kampioenen van 2015 zijn Bert Vanherk (Limburg) in de categorie wentelploegen en Marnix Stockman (Oost-Vlaanderen) in de categorie rondgaand ploegen.

Het ploegen blijft een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven en is dan ook een echte landbouwsport. Er is correct afstelwerk en vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen.

In deze unieke ploegcompetitie wordt, onder het oog van een getrainde jury, gestreden om de nationale kampioenstitel en een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap in 2016. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties op de provinciale ploegwedstrijden.

Bert Vanherk uit Neerpelt werd nationaal kampioen wentelploegen met 206,50 punten. Tor Broeckx uit Dessel en Niels Mariën uit Geel, delen de tweede plaats met 205,50 punten. Marnix Stockman (uit Assenede) haalde de kampioenstitel in het rondgaand ploegen binnen. Hij werd eerste in zijn categorie met een puntentotaal van 205,50.

SIZED_IMG_7439

Tom Van Laer, voorzitter Groene Kring Geel en organisatieverantwoordelijke: “Ploegers uit alle Vlaamse provincies zakten af naar Geel om hun ploegtechniek te tonen. Een ploegwedstrijd is altijd een unieke ervaring, zowel voor de ploegers als voor de supporters.”

%d bloggers liken dit: