Bergerat Monnoyeur viert tiende verjaardag en presenteert primeurs

Bergerat Monnoyeur organiseerde van 12 tot 14 september opendeurdagen om haar tiende verjaardag te vieren met demonstraties, rondleidingen en een tentoonstelling, dit alles onder het thema ‘Built for it’, wat ook Caterpillars nieuwe slagzin is.

CAT914K wielladerBij de grondverzetmachines werden de nieuwe medium serie wielladers CAT 910K en 914K voorgesteld.  De 910K is een nieuw 7 ton model, en het 8 ton model, de 914K vervangt de 914G2 en IT14G2­. Ze zijn beide voorzien van Caterpillars laadbakscharnier met Z-bar waarmee ze het graafvermogen van conventionele machines met Z-bar hebben en tegelijk het parallel hefvermogen van een geïntegreerde gereedschapsdrager.

Beide modellen zijn uitgerust met de Cat C3.8B motor van 92 pk en voldoen aan de Tier 4i normen. Voor de nabehandeling van de uitlaatgassen is er alleen een dieselpartikelfilter, die gereinigd wordt met een actief regeneratiesysteem. Er wordt geen gebruik gemaakt van AdBlue.
De aandrijving met het Cat Hystat-systeem is verder verbeterd, waardoor de nieuwe machines een topsnelheid van 40 km/u hebben. In kruipversnelling (0 tot 10 km/u) kan met de Creeper Control de rijsnelheid onafhankelijk van de motorsnelheid worden aangepast. De elektronische gashendelvergrendeling houdt de motorsnelheid constant, zodat de gereedschappen zoals bezems of sneeuwblazers heel precies kunnen afgesteld worden.

sized_CAT M318F

Bij de graafmachines werd de Cat 311F LRR voorgesteld. De RR of Reduced Radius duidt erop dat deze compacte 13,5 ton graafmachine een semi-binnendraaier is. Met zijn kleine draaistraal van 1,75 m steekt het 2.450 kg zware contragewicht 50,8 cm buiten de zijkant uit. Zonder contragewicht is dit 25 cm. De graafmachine wordt aangedreven door een Tier 4i Cat C3.4B motor met een vermogen van 71 pk of 52 kW.
sized_CAT 311F LRR (2)Ook de gloednieuwe F-serie mobiele graafmachines werden in de kijker gezet. Van deze mobiele machines, die meer en meer aanzien worden als een werktuigdrager dan als een graafmachine, werden er reeds diverse bij klanten in heel Europa uitgeleverd om uit te testen en op te volgen. Deze machines worden effectief leverbaar vanaf eind dit jaar. Deze 19,5 en 20 ton bandenkranen zullen de D-serie vervangen.

Lees meer over de nieuwe machines van CAT in de volgende Loonwerker

%d bloggers liken dit: