Bednar machines zijn oersterk!

Solide en oersterk zijn de machines van de Tsjechische fabrikant Bednar. Deze conclusie kon getrokken worden na een bezoek aan de Bednar Fielday in de Tsjechische plaats Vyskov. Jaarlijks organiseert Bednar een grote show voor meer dan 1.100 klanten die uit de gehele wereld op het evenement afkomen.

BEDNAR2

Bednar, naast machinebouwer ook importeur van John Deere trekkers in Tsjechië, showde 24 verschillende machines met werkbreedte van 3 tot 16 m. Toni Gierlings, importeur van Bednar in de Benelux nodigde 6 Belgische klanten uit om mee te gaan.

“2015 was een goed jaar”, aldus Jan Bednar die samen met zijn vader en broer het bedrijf runt waar 250 medewerkers werkzaam zijn.  Wereldwijd verkochten wij meer ca. 1350 machines, dat is 15% meer machines dan in 2014. Dagelijks assembleert de fabrikant ca 6 machines in de 15.000m2 grote fabriekshal. De levertijd ligt op 8-10 weken. De meest populaire machine is de Swifter schijveneg en de Terraland woeler. In de toekomst gaat Bednar zich meer focussen op zaaimachines. Onlangs heeft het bedrijf grond aangekocht om de fabriek uit te breiden. De maximale capaciteit is 5.000 stuks. De machines worden geexporteerd naar ca. 30 landen in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika.

Lees meer over de noviteiten van deze Tsjechische fabrikant in het volgende nummer

Tekst: Annelies Bakker

%d bloggers liken dit: