AVR Spirit 9200: 2-rijige verstekbunkerrooier met reiniging op maat

De AVR Spirit 9200 2-rijige getrokken verstekbunkerrooier is al weer eventjes op de markt. Twee jaar geleden breidde de fabrikant het aanbod opties uit met het Varioweb systeem voor een variabele reiniging van de aardappelen. 

Nadat AVR de Spirit 9200 in 2011 al voorstelde, volgde de machine in 2012 zijn voorganger, de Spirit 8200, op als grootste model van de getrokken verstekbunkerrooiers. De Spirit 9200 kreeg vele technieken en features afkomstig van de zelfrijdende Puma zoals de hydraulische aandrijving van alle zeefmatten, reinigingsmodules en afstrijkrollen. In 2014 volgde de beschikbaarheid van het Varioweb systeem dat de fabrikant begin jaren 2000 al introduceerde en eerder ook zijn weg vond naar de Puma.

De Spirit 9200 onderscheidt zich op een aantal punten van de Spirit 8200. Één van de belangrijkste verschillen is toch wel de volledige hydraulische aandrijving. In tegenstelling tot de mechanisch aangedreven zeefmatten op de 8200, is het op de 9200 mogelijk om alle snelheden en toerentallen traploos en ook snelheidsafhankelijk in te stellen. Kies je als gebruiker voor de Spirit 9200 Varioweb machine, dan vervalt de mogelijkheid voor montage van de crossrollenset en een derde zeefmat. De combinatie van derde zeefmat of crossrollenset met Varioweb is dan ook niet mogelijk.

Lees het complete artikel met verschillende gebruikerservaringen in De Loonwerker van september.

%d bloggers liken dit: