AVR showt nieuwe machines tijdens SIMA Parijs

Innovation first – Together we grow the world, is het thema van SIMA 2015. Het vernieuwde productgamma van aardappelmachinebouwer AVR sluit perfect aan bij dit thema. AVR presenteert enkele nieuwigheden op SIMA zoals de Puma 3 en de opklapbare variant van de GE-Force frees.

Behalve de nieuwe vierrijige rooier is de AVR stand op SIMA ook de place-to-be voor wie andere machines voor de aardappelteelt zoekt zoals tweerijige rooiers (AVR Spirit 9200 WB met crossrollen of AVR Spirit 6200), bekerplanters (AVR Ceres 400), hakenfrezen (AVR Ge-Force), stortbunkers, hallenvullers en steen- en kluitenscheiders. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het full line gamma dat ook nog ridgers, hoekschoffels, 1- rijig getrokken rooiers en duo-transportbanden omvat.

AVR GE-Force opklapbaar_4Opklapbare frees
De markt hunkert om capaciteitsverhoging en daar biedt de nieuwe opklapbare AVR GE-Force frees de oplossing. Met een werkbreedte tot 6 meter bewerkt ze grote oppervlaktes in eenzelfde beweging. Kenmerkend zijn de stabiliteit en de HD-aandrijving (Heavy Duty). Doordat ze kan opklappen blijft ze bovendien binnen de wettelijke bepalingen om legaal de weg op te mogen.

AVR Puma 3_AvelgemJongste toevoeging
In november 2014 kwam de jongste vierrijige, zelfrijdende aardappelrooierrooier op de markt, de Puma 3, met een pak innoverende aanpassingen die het rooiproces efficiënter maken. De Puma 3 voorziet de gebruiker van een optimale gewichtsverdeling (50/50 links-rechts), extra motorkracht (Stage IV Volvo motor 469 PK), aardappelvriendelijkheid (ringelevator met actieve meeneemvingers die de kostbare oogst beschermen) en nog meer reiniging (gepatenteerde Varioweb).

Het Varioweb combineert een egelband met een axiaalrollenset. De intensiteit van de reiniging kan traploos ingesteld worden vanuit de nieuwe Claas-cabine of de axiaalrollenset kan zelfs uit de aardappelstroom gehaald worden indien weinig reiniging vereist is. De gebruiker kiest met het Varioweb zelf hoeveel reiniging nodig is, afhankelijk van de rooiomstandigheden.

 

AVR Spirit 9200_1AVR Spirit 9200
De AVR Spirit 9200 WB is de high-end tweerij, getrokken bunkerrooier van AVR. Met zijn volledig hydraulisch aangedreven matten en egelbanden is het een echte capaciteitsmachine. De productstroom houdt doorheen de machine de meest geschikte snelheid aan en het moderne touchscreen en de nieuwe joystick maken de rooier nog gebruiksvriendelijker.

De gebruiker beschikt altijd over het juiste materiaal voor de gevraagde job: crossrollenset, duale rotorkam,… Met een WB bunker kan de gebruiker al rijdend lossen, wat een capaciteitsstijging met zich meebrengt.

 

%d bloggers liken dit: