AVR lanceert een opklapbare AVR ridger

Niet enkel in biologische teelten maakt mechanische onkruidbestrijding deel uit van de teelttechniek. Ook in niet biologische teelten worden deze technieken meer en meer gebruikt door verschillende wetten die het niet meer mogelijk maken om met conventionele gewasbeschermingsmiddelen en onkruidverdelgers te werken. 

AVR ontwikkelde al langer zijn combiwerktuig, maar sinds kort is de machine ook verkrijgbaar in een opklapbare versie. In dat basisframe kunnen verschillende elementen ingebouwd worden. Zo kan de machine als speedridger, hoekschoffel of ecoridger gebruikt worden. De ecoridger en hoekschoffel zorgen voor een milieuvriendelijke, mechanische onkruidbestrijding op de rugflanken. Waar de ecoridger het onkruid afschraapt, bedekt met een laagje aarde en de ruggen weer flink aanaardt, zorgt de hoekschoffel voor een diepere uitsnijding van het onkruid en is deze laatste ook met name in de wortelteelt erg efficiënt. De speedridger maakt met behulp van de grote aanaardschijven grote strakke ruggen, daar waar geen aangedreven grondbewerking nodig is.

  Ecoridger Speedridger Hoekschoffel
Werkbreedte in cm*

2×75 -90 / 4 x 75-90 / 6×80-90 / 8×75*

*Andere mogelijke werkbreedtes zijn: 2 x 75cm, 2 x 80cm, 2 x 85cm, 2 x 34”, 2 x 90cm, 2 x 36”, 4 x 75cm, 4 x 80cm, 4 x 85cm, 4 x 34”, 4 x 90cm, 4 x 36”, 6 x 90cm.
Veerdruk Instelbaar per element Instelbaar per element

Instelbaar per element

 

Aanaarder High-Speed High-Speed

High-Speed

 

Drukregeling

Hydraulisch gewichtsoverdracht

systeem

Hydraulisch gewichtsoverdracht systeem

Hydraulisch gewichtsoverdracht

systeem

 

Benodigde kW’s/pk’s

52 / 70

 

52 / 70 52 / 70
Overige uitrustingen Afstrijkelementen Gelagerde schijven

V-schoffelelementen

 

Opties Verkruimeltanden, tanden lichte grond, tanden zware grond,
woelers in aanaardkappen

%d bloggers liken dit: