AVR CERES 400 BEKERPOOTMACHINE: VOOR WIE EENVOUDIG NAUWKEURIG WIL POTEN

AVR is een van de bekende totaalleveranciers als het gaat om aardappeltechniek. Daartoe nam het onder meer de Underhaug pootmachines over, en de eigen Ceres is nu zo’n vijf jaar op de markt.

Het was voornamelijk de toenemende vraag naar grondbewerking, poten en aanaarden in één werkgang die de interesse van AVR in eigen poottechniek voedde. Het was dan ook niet lang na de overname van het Noorse Underhaug dat men met de ontwikkeling van de eigen Ceres pootmachine startte. Daarbij behield de Ceres twee goede eigenschappen waar zijn voorganger om bekend stond: een grote boventrommel plus kleine ondertrommel en een verstelbaar pootkanaal.

De nieuwe Ceres 400 bevat ook tal van verbeteringen en doorontwikkelingen zoals een beweegbare bunkerbodem, 20° naar voren gekantelde pootelementen, hydraulische aandrijving, één kouterbalk voor alle vier pootelementen, ruimere pootkanalen en vier loopwielen. Terwijl de mechanische aandrijving vaste keus is in verre exportlanden, kiezen telers en loonwerkers in de Benelux altijd voor een hydraulische aandrijving.

AVR positioneert de Ceres pootmachines als standaard compleet uitgerust, eenvoudig te bedienen, en eenvoudig en voordelig te onderhouden. De complete basisuitrusting slaat onder meer op de beweegbare bodem, elektrische trillers en gekartelde toedekschijven.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van mei.

%d bloggers liken dit: