AVR bouwt nieuwe productiehal

Achter het huidige gebouw in Roeselare wordt gewerkt aan de constructie van een nieuwe fabriekshal ter grootte van twee voetbalvelden. De symbolische eerste steen werd op 29 april ’15 gelegd in het bijzijn van Burgemeester Luc Martens, Schepen van Landbouw Marc Vanwalleghem en Schepen van Economie Kris Declercq die dit economische project van harte steunen. Het gebouw zal operationeel zijn in het voorjaar van 2016.

In de voorbije tien jaar steeg de jaarlijkse verkoop van AVR machines gestaag, jaarlijks gaan zo’n 500 machines de deur uit. Omdat de vraag blijft groeien en om klanten tijdig van de gepaste machine te voorzien, breidt AVR zijn productiefaciliteiten uit. Achter de huidige gebouwen van 20.000 m² komt een fabriekshal ter grootte van 10.000m². In het voorjaar van 2016 zou de nieuwe hal operationeel zijn. De volledige productie van de getrokken aardappelrooiers verhuist dan naar daar. In de huidige hal krijgt de productie van de pootmachines en de zelfrijdende aardappelrooiers meer ruimte.

“Gezien de toenemende verkoop, zijn onze bestaande productiefaciliteiten te krap geworden om even efficiënt te blijven produceren. Meer ruimte betekent een betere organisatie, minder transport, meer structuur in de productielijn en meer ruimte om afgewerkte machines netjes te stallen. Dit alles in het voordeel voor de klant. Onze levertijden worden strakker zodat we tijdig blijven leveren, ook bij een hogere productie.” legt Stefan Top, Managing Director AVR, uit.

 

%d bloggers liken dit: