Asa-Lift voortaan in Grimme rood

De Damse familie-onderneming Grimme nam in 2013 een meerderheidsbelang in de in 1936 opgerichte Deense groentetechniekspecialist Asa-lift. In de afgelopen vijf jaren werd de samenwerking op zowel technisch vlak als commercieel niveau sterk geïntensiveerd. Nu al worden de Asa-lift machines met de hoogwaardige componenten van de Grimme dochters Internorm (kunststoftechniek) en Ricon (zeef- en transportbandentechniek) uitgevoerd. Naast de ervaren Asa-lift dealers zijn nu alle verkoop- en servicebedrijven van Grimme en geselecteerde Grimme Premium Partners betrokken bij de distributie van Asa-lift producten. Om de productiecapaciteit te vergroten, werd in april 2018 de nieuwe hal van ruim 2.200 m² opgeleverd en werden nieuwe plaat- en buislasers geïnstalleerd. Sinds de overname is het personeelsbestand met meer dan 30% gestegen tot momenteel 130 werknemers.

De volgende essentiële stap is aanpassing van de externe vertegenwoordiging, om de aansluiting van Asa-lift op de Grimme groep te ondersteunen. Asa-lift geniet een zeer goede reputatie bij groentetelers wereldwijd, daarom wordt het merk behouden en het logo aangepast aan het Corporate Design van de Grimme groep. De kleur van de Asa-lift machines wordt in de loop van het productiejaar 2019 van blauw naar het markante Grimme rood omgezet.

De Grimme groep heeft met Spudnik, Asa-lift en Grimme drie sterke landbouwmerken in huis, die voor de gebruiker wereldwijd innovatieve aardappel-, bieten- en groentetechniek aanbiedt. Grimme positioneert zich als fabrikant voor aardappel-, bieten- en groentetechniek, die in serie gebouwd worden. SPUDNIK levert aardappel-, en bietentechniek voor Noord-Amerikaanse klanten met speciale wensen. Asa-lift is de specialist voor groente-oogsttechniek met een sterke focus op klantspecifieke oplossingen.

Op de Grimme Technica in Damme, van 4 – 7 december 2018, gaat de onderneming voor het eerst Asa-lift machines in de nieuwe kleur en aangepast logo presenteren.

“Het Asa-lift team verheugt zich erop, een belangrijk bestanddeel van de Grimme groep te zijn en wij gaan de in 2013 ingeslagen weg consequent voortzetten”, aldus Erik Havaleska, directeur bij Asa-lift.

Franz Grimme onderstreept: “Met Asa-lift is het ons gelukt een Premiummerk in de groentetechniek in de Grimme groep te integreren. Wij gaan dit zeer speciale segment verder intensief uitbouwen, zodat wij met innovatieve oplossingen ook aan de stijgende en individuele wensen van onze klanten kunnen voldoen.

%d bloggers liken dit: