App Update: zelf compatibiliteit Isobus checken

Sinds ruim twee jaar heeft de Agricultural Industry Electronic Foundation (AEF) een online Isobus database. Hierin kun je eenvoudig controleren of die nieuwe machine op Isobus gebied overweg kan met jouw trekker en Isobus terminal. Sinds kort is er een app die hetzelfde kan.

Isobus wordt net als GPS nogal eens onterecht als toverwoord gezien. Het is echter niet zo dat een jouw bestaande trekker met Isobus stekker en terminal vanzelfsprekend overweg kan (compatibel is met) een nieuwe zaaimachine met sectieschakeling en variabele dosering. Daarvoor zijn namelijk verschillende functionaliteiten nodig. Zo moet de terminal de nieuwe zaaimachine niet alleen kunnen aansturen (bedienen), maar ook overweg kunnen met sectiecontrole, GPS en variërende doseringen. Nu is het ook zo dat die functionaliteiten evolueren en in verschillende versies komen. Combineer je verschillende versies, bijvoorbeeld Universal Terminal 1.0 (UT 1.0) en Universal Terminal 2.0 (UT 2.0), dan kun je effectief slechts gebruik maken van de functionaliteit van het laagste versienummer (UT 1.0).

Klinkt allemaal ingewikkeld en gelukkig hoef je het ook niet allemaal uit te zoeken of te onthouden, dat doet de AEF Isobus database app namelijk voor je. Voordat je de app kunt gebruiken moet je je eerst registreren. Vervolgens combineer je jouw trekker, werktuig, terminal et cetera en geeft de app aan of deze samen kunnen werken en met welke gecombineerde faciliteiten. Zo weet je voor aanschaf snel en eenvoudig of je optimaal gebruik kunt maken van de Isobus mogelijkheden!

De gratis app is er in het Engels en in het Duits en is te vinden op Google play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen.

%d bloggers liken dit: