App Update: winterklaar met de Elia 4cast app

Elia4 cast is een gratis app van Elia, de beheerder van het hoogspanningstransmissienet voor elektriciteit. Met de app blijf je op elk moment op de hoogte van de situatie op het Belgische elektriciteitsnet voor de komende 7 dagen.

Via een kleurencode (groen, oranje, rood en zwart) en specifieke symbolen kun je steeds onmiddellijk zien of de situatie op het elektriciteitsnet de komende 7 dagen normaal is, er een risico op stroomtekort is, een risico op afschakeling of er een afschakeling voorzien is. Hiermee is deze nieuwe app feitelijk de smartphone variant van www.winterklaar.be. De app wordt automatisch geüpdatet met de meeste recente vooruitzichten van Elia en je krijgt informatie van de dag zelf en de volgende zes dagen. Via pushberichten wordt je direct geïnformeerd als er een risico is op stroomtekort of op afschakeling en bij een geplande afschakeling. Een wijziging in de vooruitzichten voor de volgende dagen is eveneens goed voor een pushbericht.

De app is verkrijgbaar in de Apple App Store, Google Play voor Android en de Windows Store. beschikbaar voor de iPhone en voor Android smartphones.

%d bloggers liken dit: