App Update: Weerslag app voor zware buien

Nadat de makers van Buienradar in 2011 hun concept verkochten, zijn ze nu terug met een vernieuwend concept: actueel weer in breedbeeld. Het doel: actuele en zo goed mogelijke weersvoorspellingen voor de komende drie uren. Hun nieuwe Weerslag app maakt gebruik van 40 Europese radarstations. 

Volgens de makers, The Meteo Company, zijn de Weerslag app en de website www.weerslag.be (en www.weerslag.nl) anders dan de vele andere weersites door de actualiteit en brede dekking van het beeld. Het bedrijf realiseert dit door meteorologische kennis te combineren met slimme ontwikkelaars van software en gebruik te maken van 40 radarstations in België, Duitsland, Engeland en Nederland. Ze dagen gebruikers zelfs uit om de Weerslag radar, satelliet en andere actuele data te vergelijken met andere gevestigde weerwebsites. Naast weersinformatie van één specifiek punt (de bedrijfslocatie bijvoorbeeld), kun je ook de GPS-positie van je smartphone gebruiken. Handig voor loonwerkers en akkerbouwers met verschillende locaties. De Weerslag app waarschuwt wanneer er neerslag op komst is en doet dit voor elk type neerslag: regen, sneeuw of hagel. De app vraagt eerst wat gewenning en de reclame onderin het scherm is irritant. Tegen een eenmalige vergoeding kun je die reclame wel voorgoed laten verwijderen. Het downloaden van de app is gewoon gratis.

De app is er onder meer in het Nederlands, Frans, Duits en het Engels. De app is te vinden op Google play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen en naar verluid komen er ook versies voor smartwatches.

%d bloggers liken dit: