App Update: vindt jouw beste mobiele operator

Wil jij weten hoe de kwaliteit van jouw mobiele operator is bij jou thuis? Of op je bedrijf en op afgelegen percelen? Download dan de gratis BeCover+ app. Deze app toont de kwaliteit van de netwerkdekking van elke mobiele operator in België. 

BeCover+ is de opvolger van de app BeCover uit 2014. De applicatie van Test-Aankoop en 4Gmark, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kwalitatieve netwerktesten, meet de downloadsnelheid, de wachttijd, de gebruikerservaring op YouTube en biedt een eindscore voor je operator die direct vergelijkbaar is met die van de andere operators. Met de interactieve kaart die gebaseerd is op feedback van de gebruikers, kun je weten welke operator het beste presteert en dat overal in België. Bovendien kunt je zelf opzoeken wat voor jouw de beste operator is op je favoriete geografische locaties.

De basis van de app zijn twee (snelheids) testen. Tijdens een zogenoemde volledige test meet de app niet alleen de down- en uploadsnelheid van je verbinding, maar ook de opstartvertraging van YouTube video’s en een surftest op internet. De app kent een aantal punten toe aan jouw verbinding die je kunt vergelijken met de locale en nationale score van de mobiele operators. Hoe meer punten, hoe beter de operator scoort op jouw locatie. De resultaten zijn per type verbinding (Edge/2G, 3G, 3G+ of 4G) zichtbaar op een interactieve kaart. De snelheidstest meet alleen de snelheid van je verbinding. Het mooie van de app is dat je aan kunt geven of je binnen of buiten bent en of je in een voertuig of in de trein zit. En je kunt terugkijken in de tijd om te zien hoe de snelheid van de operators varieert en evolueert. De app meet bovendien niet alleen de snelheid van je mobiele dataverbinding, maar doet dat ook voor je WiFi-verbinding.

Al met al een erg handige en nuttige en bovenal gratis beschikbare app! De app is te vinden op Google play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen. Er is onder meer een Nederlandse, Franse en Engelse versie beschikbaar.

%d bloggers liken dit: