App Update: KWS-Maïsmanager

KWS omschrijft de gratis Maïsmanager app als een zeer complete en professionele applicatie. En dat is het ook. Per jaargetijde geeft de app veel informatie over de maïsteelt waarmee adviseurs, loonwerkers en handelaren hun voordeel kunnen doen.

Feitelijk is de KWS-Maïsmanager app de snelle en mobiele versie van de online maïsmanager. Na installatie van de vrij forse Android variant (33 MB), vraagt de app om een regio te kiezen. We kiezen voor Midden-Benelux met daarin onder meer De Kempen en een deel van Vlaams Brabant. Onder oogsttijdstip bepaal je aan de hand van de korrelstructuur eenvoudig of die voldoende droge stof bevat voor o.a. snijmaïs en MKS en CCM en al oogstrijp is. Onder proefveldresultaat vindt je verschillende resultaten van (nieuwe) proeven waaronder van het ILVO en van DLV. En is de maïs van het land, dan kun je in de kennisbank informatie vinden over de voordelen van de (verplichte) zaai van groenbemesters c.q. vanggewassen. De app geeft tevens advies over welke groenbemester toegestaan en geschikt is na maïs en wanneer deze het best gezaaid kan worden.

Verder bevat de app inderdaad ontzettend veel informatie en adviezen over de maïsteelt.  Van voorbewerking tot maïsrassenkeuze en van ziekten en plagen tot weersinvloeden. De KWS-Maïsmanager app is er voor iPhone, iPad en voor Android smartphones en tablets.

%d bloggers liken dit: