App Update: handig maatje voor bijhouden onderhoud

TractorPal, ofwel tractor maatje, is een app die vooral als logboekje voor onderhoud bedoeld is. Of zoals de makers zeggen “de app is gebaseerd op het notitieboekje dat je bompa altijd op zak had en waarin hij bijhield wanneer welke trekker onderhoud moest hebben”. 

De Amerikaanse app is er alleen in het Engels, maar wel gewoon met metrische eenheden en andere valuta dan de US $. De app is vooral gericht op het onderhoud van voertuigen en ook daarin komt de Amerikaanse origine terug. Het gebruik van de app op zich is vrij eenvoudig. Je voert elk(e) trekker, voertuig en zelfrijder en eventueel elke machine in en completeert de gegevens met voertuigspecifieke eigenschappen zoals het serienummer, aankoopdatum, oorspronkelijke urenstand, laatste servicedatum, etc. Het aanpassen van de datum gaat hierbij af en toe wat problematisch. Zodra een voertuig onderhoud nodig heeft, klik je op ‘Service Now’ en dan kun je aangeven welke onderdelen vervangen zijn. Bijbehorende details van de vervanging van bijvoorbeeld een oliefilter zijn onder meer datum, urenstand, onderdelennummers en merk. Als je al je trekkers en andere voertuigen in de app hebt staan, heb je meteen altijd een overzicht bij je. Dat is handig als je bij de dealer bent en bent vergeten welke type oliefilter je ook al weer moet hebben.

De app is gratis. Wil je echter een onderhoudsrapport mailen of data synchoniseren naar een (cloud) server, dan heb je de Version Plus versie nodig en die kost $9,99 ofwel €8,44. TractorPal is beschikbaar voor Android toestellen in de op Google play store en voor Apple toestellen in de App Store.

%d bloggers liken dit: