App Update: gloednieuwe KMI weerapplicatie

Het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) heeft een gloednieuwe versie van de KMI weerapp uitgebracht. De vernieuwde app krijgt veel lovende kritieken en scoort ruim 4 van de 5 sterren in de app stores. 

U houdt wel van verrassingen, maar niet wat het weer betreft? Dan biedt het KMI u nu het weer in België via een gloednieuwe weerapplicatie, zowel voor iOS als voor Android.” Zo prijst het KMI de nieuwe versie van de app aan op haar website. De app wordt als gebruiksvriendelijk gekarakteriseerd, maar voor de volledigheid kun je een heuse 24 pagina’s tellende handleiding downloaden als je wilt!

Je kunt er de weervoorspellingen en waarnemingen mee raadplegen voor de plaats waar je je bevindt en voor voorkeursplaatsen. Handig zijn de neerslag- en temperatuursvoorspellingen met een interval van 10 minuten of een algemene trend voor de 14 volgende dagen. Hiertoe heeft de app radarbeelden en een tijdslijn met de neerslag in millimeters. Via de dagelijkse weervoorspellingen ben je altijd op de hoogte van het weer voor de volgende 7 dagen, met de voorspellingen van temperatuur, wind en kans op neerslag. Wanneer je op een dag zelf klikt, verschijnt de voorspelling in tekstvorm. Je kunt de dagelijkse voorspellingen bovendien ook ontvangen via een waarschuwingsmelding op een door jou  bepaald tijdstip. En wanneer het KMI een waarschuwing uitgeeft, ziet je dit in één oogopslag dankzij een automatisch pushbericht. Hierbij kun je zelf bepalen voor welke regio en vanaf welk waarschuwingsniveau je verwittigd wilt worden.

De gratis app is er in Nederlands, Frans, Engels en Duits en is te vinden op Google play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen.

%d bloggers liken dit: