App Update: bandeninfo altijd bij de hand

Het is druk geworden in de app stores als het gaat om apps van bandenleveranciers. Trelleborg, altijd al actief met apps, kondigt deze week aan dat de Tire Book-app nu voor alle mobiele telefoons verkrijgbaar is en Michelin komt met de Pressure Calculator app. 

Trelleborg Tire Book app

De Tire Book app is feitelijk de digitale versie van de technische catalogus en was al beschikbaar voor iPad en Android tablets. Dat is nu ook het geval voor iPhone en Android smartphones. Volgens Trelleborg krijgen landbouwprofessionals met de app een grondig inzicht in het uitgebreide assortiment banden en oplossingen van de fabrikant. Bij de vijf beschikabre talen ontbreekt Nederlands vooralsnog, maar volgens Isabelle Cauwels van Trelleborg Benelux is de Nederlandse versie van deze applicatie voorzien voor (de loop van) 2015. De app wordt regelmatig geüpdatet, zodat je altijd over de recentste en juiste bandengegevens beschikt.

Michelin Pressure Calculator

Michelin komt nu ook met een app waarmee je de juiste bandenspanning van je trekker kunt berekenen. Bijzonder hierbij is dat je een foto moet maken van je trekker waarmee de app de aslast berekent. Om de app te gebruiken, moet je een aantal gegevens bij de hand hebben: het gewicht op voor- en achteras, gewicht in fronthef en hef en het type banden. Hierna maak je een foto van de zijkant van je trekker en dan berekent de app de aslasten. Ken je de aslasten al? Dan kun je deze ook gewoon invoeren. Door de duidelijke toelichting is de invoer van gegevens eenvoudig. Reeds beschikbaar voor Android en vanaf januari ook in de Apple App Store. Taalkeuze: Engels, Duits, Frans en Spaans. Tip: download meteen de Michelin Mycar app voor de luxe wagen! Alleen beschikbaar in het Frans, dat dan weer wel.

%d bloggers liken dit: