App Update: app voor verliesmeting combine

Het Duitse bedrijf Feiffer Consult levert diverse hulpmiddelen voor het afstellen van combines en voor het bepalen van opbrengstverliezen. Eerder introduceerde het al de Feiffer combine afstelapp en nu is er de Feiffer grain app voor snelle en eenvoudige bepaling van dorsverliezen. 

De gratis app is bedoeld om in combinatie met de Feiffer Grain Tablet opvangbak te werken. Deze levert Feiffer inclusief een weegschaal voor €128. Feitelijk is de app je digitale rekenhulp die de waargenomen en gewogen verliesparameters omrekent in een procentueel verlies en in een verlies in kg/ha en €/ha. Dat kan voor een grote verscheidenheid aan gewassen die gedorst worden zoals granen, koolzaad, korrelmais, bonen en zonnebloemen, maar ook voor lupine en mosterd. Als eerste voer je het verlies in aantal korrels of gewicht in. Dan volgt het duizendkorrelgewicht en de oogst in ton/ha. Je kunt ook aangeven of het stro verhakseld wordt of op een zwad gaat. De breedte van het maaibord, van het zwad en de opbrengstprijs van je product voer je als laatste in. Vul je geen prijs in dan mis je het opbrengstverlies in €/ha. De app geeft tevens aan of de verliezen binnen de marges vallen en wat eventueel kunt doen om de verliezen verder te beperken.

De app is er tot op heden in het Engels en in het Duits, maar door de vele pictogrammen en eenvoudige werking is dat geen probleem. De app is te vinden op Google play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen.

%d bloggers liken dit: