App Update: alles over meststoffen

De Yara Pure Nutrient app biedt een schat aan informatie over meststoffen en de juiste toediening ervan. Waarom is zwavel zo belangrijk? Is het strooibeeld van mijn kunstmeststrooier nog in orde? Hoe verhoog je opbrengst en eiwitgehalte van tarwe en gras? De app geeft antwoord op deze en andere vragen.

Momenteel bevat de app acht edities van het digitale magazine Pure Nutrient Info. Zodra je er eentje aanklikt, download de app dat magazine. Elke editie heeft een thema zoals zwavel, kunstmeststrooiers, uitspoeling en precisie-apparatuur. Yara zelf licht de app in de beschrijving als volgt toe: “De Yara Pure Nutrient app geeft gedegen informatie over de belangrijkste landbouwkundige aspecten van minerale stikstofmeststoffen (kunstmest). Deze informatie is grotendeels gebaseerd op onafhankelijk onderzoek en wordt populair-wetenschappelijk gepresenteerd. Het doel is om minerale N-meststoffen op basis van ammoniumnitraat weer naar waarde te schatten als “Pure Nutrient“.”

De app, of eigenlijk de digitale Pure Nutrient magazines, geven inderdaad veel nuttige informatie. Ongetwijfeld zit er ook voor jou bruikbare info tussen om de basisbemesting dit voorjaar en later ook de bijbemesting verder te optimaliseren. De gratis app is te vinden in Google Play voor Android toestellen en in de App Store voor Apple toestellen. Een relatief groot smartphone display komt de leesbaarheid van de tekst en diagrammen ten goede.

%d bloggers liken dit: