Amazone ZA-TS met grotere trechterinhoud en breedte

Amazone heeft zijn serie kunstmeststrooiers ZA-TS uitgebreid met extra typen. Door de modulaire opbouw zijn nu trechterinhouden tussen 1.700 en 4.200 liter leverbaar en is er voor elk bedrijf en elke loonwerken een ZA-TS strooier in de gewenste afmeting beschikbaar.

 In basisuitvoering zijn alle ZA-TS strooiers uitgerust met een diepgetrokken basistrechter van 700 liter, zonder scherpe hoeken, kanten en lasnaden. Deze bouwwijze zorgt er voor dat de meststof continue en gelijkmatig wordt aangevoerd en maakt bovendien het verwijderen van achtergebleven kunstmest en het schoonmaken van de strooier een stuk eenvoudiger. De verschillen tussen de typen baseren zich op de grootte van de opzetranden en de sterkte van het frame.

Unbenannt-1 Naast twee verschillend zware uitvoeringen van het frame Super en Ultra omvat het modulaire programma zes verschillende opzetranden. Voor de strooiers met een totale inhoud van 1.700 of 2.200 liter levert Amazone smalle opzetranden met 2,40 m breedte. Grotere opzetranden met 2,85 m breedte worden gebruikt voor de strooiers met 2.200, 2.700, 3.200 en 4.200 liter totale inhoud.

De ZA-TS Super met een geoptimaliseerd zwaartepunt, een laadvermogen van 3.200 kg en strooibreedten tot 36 m kan worden gecombineerd met opzetranden van 1.700 tot 3.200 liter. Op de sterkere ZA-TS Ultra met 4.500 kg draagvermogen en strooibreedten tot 54 m kunnen vier opzetranden worden opgebouwd met een totale inhoud van 2.200 tot 4.200 liter.

Alle modellen zijn standaard uitgerust met het volledig roestvrijstalen TS-strooiwerk en in de strooischotels geïntegreerde kantstrooi-inrichting Auto-TS. Met deze kantstrooi-inrichting, die de bestuurder tijdens het rijden kan in- en uitschakelen, wordt de meststof gericht tot aan de perceelgrens gestrooid. Daardoor wordt ook in de randgebieden een voorheen niet mogelijke dwarsverdeling bereikt met de hoogste precisie.

Alle ZA-TS-strooiers beschikken bovendien over ISOBUS-regelelektronica. Dankzij ISOBUS kunnen zij worden bediend met de Amazone ISOBUS-terminals Amatron 3, CCI 100 en Amapad of met elke andere ISOBUS-compatibele terminal. Naar keuze kunnen de strooiers ook binnenkort worden besteld met of zonder weegtechniek. De weegstrooiers kunnen ook met een hellingsensor worden uitgerust.

Alle typen zijn leverbaar in de Tronic- of Hydro-versie. Terwijl de Tronic beschikt over mechanisch aangedreven strooischotels met achtvoudige sectieschakeling voor aanpassing van de strooihoeveelheid, kan bij de hydraulisch aangedreven strooischotels van de hydro-versie met de achtvoudige sectieschakeling de strooihoeveelheid worden geregeld door aanpassing van de afgifte en toerental van de strooischotels. Beide versies kunnen ook worden uitgerust met de automatische sectieschakeling GPS-Switch.

Voor het bedienen van het oprolbaar afdekkleed levert Amazone een handmatige bediening of een bediening op afstand met een hydraulische cilinder. Bovendien is als alternatief voor de zwenkbare rol- en wegzetinrichting een eenvoudige wegzetinrichting leverbaar.

%d bloggers liken dit: