Amazone UF nu ook met 30 m werkbreedte

Alle gedragen sproeiers van AMAZONE, beter bekend onder de naam UF, zijn vanaf nu ook leverbaar met een Super-S2-spuitboom met 30 m werkbreedte. Ondanks de grote spuitbreedte bedraagt de transportbreedte slechts 2, 4 m en de transporthoogte slechts 3,05 m.

UF1801_30m_S2_d0_kw_6702_kw2Dankzij de unieke Amazone-profielconstructie met meervoudige gezette stalen of aluminium componenten blijft ook deze nieuwe spuitboom bijzonder licht en stabiel gebouwd. Met vermindering van de spuitbreedte door inklappen op 24 m, 18 m en 13 m kan deze veldspuit flexibel gebruikt worden op werkbreedtes van 30 m, 24 m, 18 m en 12 m. Net als alle andere spuitbomen van AMAZONE is ook deze enkelzijdig klapbaar.

In combinatie met Profiklapping, Distance-Control en GPS-switch is deze brede Super-S2-spuitboom bijzonder geschikt om de potentiële capaciteit van de gedragen UF in combinatie met de Fronttank FT zeer comfortabel te gebruiken. Met een maximale tankinhoud van 2.800 l heeft deze fronttankcombinatie dezelfde capaciteit als een getrokken veldspuit of zelfrijder met hetzelfde tankvolume. Vooral bij het gebruik op kleinere en onregelmatige percelen is deze combinatie aanzienlijk wendbaarder dan een getrokken sproeier. Bovendien is de tractie bij het spuiten op hellingen duidelijk beter. Voor de categorie zelfrijders tot 3.000 liter biedt deze fronttankcombinatie vooral qua investering een realistisch alternatief.

 

%d bloggers liken dit: