Amazone toont alvast Sima nieuws

Voordat de internationale landbouwbeurs Sima (22-26 feb) in Parijs losbarst, toonde de Duitse fabrikant van landbouwmachines Amazone haar noviteiten op haar thuisbasis in Hasbergen te Duitsland.

SIZED_Pantera 4502 H Amazone zelfrijdende landbouwspuitAmazone Pantera 4502-H
Om extra hoge landbouwgewassen zoals mais, zonnebloemen te beschermen tegen allerlei ziektes biedt Amazone een nieuwe zelfrijdende landbouwspuit aan met een maximum bodemvrijheid van 1.70 m.  De spoorbreedte kan variëren tussen 2.10 m en 2.60 m zodat de zelfrijdende landbouwspuit stabiel door het veld gaat. Daarnaast is de vernieuwde Pantera uitgerust met Reichhardt ultra sensoren voor een verhoogde spoornauwkeurigheid.

SIZED_ZA-TS Amazone strooier NIEUW Amazone ZA-TS strooier

Voor prijsbewuste klanten brengt Amazone een strooier op de markt met een mechanisch verstelbare strooischotel.  Alleen bij een wijziging in werkbreedte en afhankelijk van het soort kunstmest moet de instelling veranderd worden. Nieuw is de zogenaamde leeg-meld sensoren die aangeven wanneer de strooischotel leeg raakt.

SIZED_ZA-V Amazone strooier Amazone ZA-V strooier

De nieuwe aanbouwstrooier Amazone ZA-V geheten, is ontwikkeld met behulp van met 3 dimensionale strooibeelden. Met 20% meer strooibreedte in vergelijking tot andere tweeschijvenstrooiers toont deze Amazone ZA-V strooier zijn klasse wat ook blijkt uit de strooibeelden die nog stabieler en preciezer zijn. Er zijn verschillende strooibreedtes van minimaal 10 tot maximaal 36 m mogelijk. Voor toepassingen bij rand- en grensstrooien kan gebruik worden gemaakt van elektrische afstandbediening, de zogenaamde Limiter V+ functie.

SIZED_Amazone Cayron ploegCayron ploeg met X-ploegschaar

Bij ploegwerkzaamheden worden vandaag de dag tractoren ingezet met vrij brede banden. Wanneer dan ploegwerkzaamheden plaatsvinden met een traditionele ploeg wordt de ploegvoor door de wielen weer aangedrukt. Ter voorkoming van dit probleem biedt Amazone de nieuwe X-ploegscharen aan. Deze zorgt er voor dat de grond optimaal wordt omgekeerd.

SIZED_Amazone precisiezaaimachine ED zaaitank 60 liter (1)Amazone Precisiezaaimachine ED

De 3e generatie precisiezaaimachine van Amazone is uitgerust met zowel een mechanische als hydraulische aandrijving wat veel voordelen met zich meebrengt. Een vijftal nieuwe modellen komen op de markt met een minimale arbeidsbreedte van 2,80 m tot maximaal 6,40 m. Daarnaast is deze nieuwe zaaimachine verkrijgbaar in 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 12 rijen. De zaaitank heeft nu een inhoud van 60 liter. Tevens heeft de zaaimachine een GPS-switch om het zaad zeer precies in zaaidiepte maar ook als afstand in de rij neer te leggen. De precisiezaaimachine kan ook uitgerust worden met een micro-plus SIZED_Einzelkorn Zaaimachine 3e generatie EDgranulaatstrooier met elektrische of mechanische dosering. De communicatie tussen chauffeur en zaaimachine vindt plaats via verschillend verkrijgbare terminals.

SIZED_Amazone Cirrus compacte zaaierDrie nieuwe Cirrus compacte zaaimachines

Drie nieuwe Cirrus compacte zaaimachines modellen worden toegevoegd aan het programma. Zo komt er in het voorjaar een 4003 en 4003-C beschikbaar met een tankinhoud van eenvoudige tank van 3600 liter of dubbele tank van 4000 liter. Vanaf de zomer wordt het model 3503 toegevoegd.

In de volgende editie van de Loonwerker leest u meer over deze nieuwigheden.

%d bloggers liken dit: