Amazone Pantera+ met nog meer klimvermogen

Met de traploos hydrostatische aandrijving heeft de zelfrijdende Pantera spuitmachine van Amazone zich ook onder de zwaarste omstandigheden bewezen. De machine beschikt over een goede trekkracht en voldoet met een klimvermogen tot 27% aan de meest voorkomende eisen uit de praktijk. Toch zijn er meer toepassingen, bijvoorbeeld in extreem bergachtig landschap, waar nog meer klimvermogen wordt vereist. Daarvoor biedt Amazone de zelfrijdende veldspuit nu als Pantera+ aan.

Bij deze Plus-variant zijn de planetaire wielaandrijvingen van de traploze, hydrostatische onafhankelijke wielaandrijving nu uitgerust met een kleinere overbrenging van 1:30 in plaats van de standaard 1:23,5 overbrenging. Daarmee kan de Pantera+ hellingen tot  34 % aan – ongeveer 25 % meer dan de standaardmachine. De kleinere overbrengingsverhouding gaat gepaard met een lagere maximum snelheid van 40 km/h in plaats van 50 km/h.

Het Plus-pakket is beschikbaar voor alle typen Pantera machines, ook voor de Pantera-W en Pantera-H, waarmee wordt voldaan aan de verschillende eisen betreffende spoorbreedte en bodemvrijheid. Aanpassing van de oudere machines van de serie Pantera 4502 is eveneens mogelijk.

Amazone levert de zelfrijdende veldspuit Pantera 4502 met een tankinhoud van 4.500 liter en een Super-L2-spuitboom met een werkbreedte van 21 m tot 40 m. Het speciale tandemonderstel van de Pantera zorgt niet alleen voor een goede aanpassing aan de bodemoneffenheden, maar ook voor een hoge stabiliteit op hellingen. Dankzij de niveaugeregelde hydropneumatische vering geniet de bestuurder bovendien van een ongekend comfort. De combinatie van dit speciale onderstel en de beproefde Amazone spuitboomophanging zorgt eveneens ook onder zware omstandigheden voor optimaal rustig gedrag van de spuitboom

%d bloggers liken dit: