AmaSelect: secties van 50cm sparen gewasbeschermingsmiddelen

Nieuw voor de getrokken veldspuit UX en de zelfrijder Pantera biedt Amazone de elektrische individuele dopschakeling AmaSelect aan met 50 cm-secties. In combinatie met de automatische kopakker- en sectieschakeling GPS-Switch kunnen overlappingen verder worden gereduceerd. Dit zorgt ten opzichte van de conventionele sectieschakeling voor extra besparing op spuitmiddelen met nog eens gemiddeld 5% afhankelijk van de oppervlaktestructuur, werkbreedte en aantal secties.

AmaSelect_Detail_001_d1_150824De belangrijkste innovatie van de AmaSelect zijn de 4-voudige dophouders met elektrische om- en uitschakeling van de doppen. Met de GPS-Switch worden in het algemeen de individuele doppen op een sectie-afstand van 50 cm in- en uitgeschakeld. Bovendien bestaat de mogelijkheid, dat AmaSelect bij het overschrijden van het optimale drukbereik van een dop, automatisch op een kleinere of grotere dop omschakelt of zelfs een tweede dop activeert. Zodra het ideale drukbereik voor elk type dop van de 4-ling dophouder eenmaal in de ISOBUS-bedieningsterminal is ingevoerd, schakelt AmaSelect de afzonderlijke doppen afhankelijk van de betreffende spuithoeveelheid en rijsnelheid.

Tot de standaarduitrusting van AmaSelect behoren een individuele LED-verlichting van de doppen en het hoge druk recirculatiesysteem DUS pro. DUS pro voorkomt ook bij uitgeschakelde doppen afzettingen, verstoppingen en ontmenging. De spuitleidingen zijn altijd gevuld en kunnen over de volledige werkbreedte direct worden geactiveerd. Naar behoefte kunnen bovendien willekeurige secties met eveneens een willekeurig aantal doppen vrij worden geconfigureerd. Dit is vooral interessant voor loonbedrijven, die met verschillende rijpadensystemen werken, want daarmee kan de dopschakeling optimaal aan de verschillende werkbreedten worden aangepast.

Als extra uitvoering is er een verschoven set spuitleidingen, zodat met AmaSelect ook op 25 cm dopafstand kan worden gespoten. Daardoor kan de spuithoogte tot minder dan 50 cm worden verlaagd. Deze variant kan worden aangevuld met de optie Highflow voor de toediening van extreem hoge spuithoeveelheden.

%d bloggers liken dit: