Alliance 372 VF-banden: een onverslaanbaar totaalpakket [VIDEO]

De indrukwekkende prestaties van de geüpgradede Alliance Agriflex+ 372 – kort gezegd: de Alliance 372 VF – werden eerder dit jaar bevestigd door een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd aan het Franse IRSTEA (het nationale onderzoeksinstituut voor wetenschap en technologie voor milieu en landbouw).

Het onderzoek naar brandstofefficiency, tractie, slip en voetafdruk tonen aan dat de Alliance 372 VF tractorband beter presteert dan concurrerende premium IF-banden. En absoluut niet onder doet voor concurrerende premium VF-banden. Gezien het feit dat Alliance banden tegen een aanzienlijk lagere prijs verkrijgbaar zijn, zorgen deze sublieme prestaties en de lage totale gebruikskosten van de Alliance 372 VF samen voor een ongeëvenaard totaalpakket.

Radiaalband met staalgordel

De Alliance 372 VF is een radiaalband met staalgordel voor tractoren, maaidorsers, oogstmachines en trailers. De band wordt geleverd met 10 jaar garantie, snelheidsindex D en is verkrijgbaar in 28 maten; de grootste verscheidenheid aan VF-maten in de branche!

Bandupgrade “op de proef gesteld”

Begin 2019 onderging de Alliance 372 VF een constructie- en designupgrade. Voor de nieuwe versie van de band werd een verbeterde compound gebruikt die bescherming biedt tegen stoppels en daarnaast zorgen speciale compounds voor het loopvlak voor extra slijt-, snij- en breukvastheid. Deze upgrades zorgen voor een hoge stabiliteit van de constructie en betrouwbare hittebestendigheid tijdens het repeterende veldwerk; zelfs bij een bandenspanning van 0,8 bar. De aangepaste band heeft schouders met afgeronde nokken, een grootte voetafdruk en grootte nokhoeken voor extra bodembescherming en zelfreiniging.

“Onze R&D afdeling wilde de nieuwste verbeteringen aan deze band laten testen en klopte daarvoor aan bij het IRSTEA”, vertelt Gerrit Vinkers. Vinkers is Application Specialist Europe bij Alliance Tire Group. “Bij de omvorming van het volledige assortiment aan Alliance IF-banden naar VF, keken onze engineers naar extra kenmerken die de bodem nog beter zouden beschermen; de prestaties van de band zouden verbeteren en de constructie van deze uiterst flexibele banden minder zouden belasten.”

Vier parameters – duidelijke resultaten

Het IRSTEA voerde onder gedefinieerde condities vier veldtests uit met betrekking tot brandstofefficiency, tractie, slippen op een zachte ondergrond en loopvlakbreedte. De Alliance 372 VF- en IF-banden werden getest ten opzichte van twee vergelijkbare patronen van de premium-merken met IF- en VF-constructie van dezelfde maat: voorbanden 600/70R30 en achterbanden 710/70R42. De bandenspanning werd voor de voorbanden constant op 1,6 bar gehouden, terwijl de belasting varieerde tussen 4375 daN (IF) en 5150 daN (VF). Voor de achterbanden werd de belasting constant op 4875 daN gehouden, terwijl de bandenspanning varieerde tussen 1 bar (IF) en 0,8 bar (VF). Bij het lezen van de testresultaten werden de prestaties van de Alliance IF-band gebruikt als referentiebasislijn – ofwel 100%.

Brandstofefficiency

Bij een relatief resultaat van 107% voor beide banden evenaart de band de brandstofefficiency van de concurrerende premium VF-band en presteert duidelijk beter dan alle IF-banden.

Tractie

De Alliance 372 VF, nipt tweede na de concurrerende premium VF-band, zorgde voor een krachtigere tractie dan de concurrerende premium IF-banden.

Slip op zachte ondergrond

De Alliance 372 VF laat hier uitstekende testresultaten zien en scoort het beste op minder slip: relatief gezien liggen de prestaties van de Alliance 372 VF op 118% van de basislijn (de IF-band is daarbij 100%) tegenover 112% voor de concurrerende premium VF-band en 63 respectievelijk 58% voor de twee concurrerende premium IF-banden.

Loopvlak

Ook qua loopvlak is de Alliance 372 VF een overtuigende tweede: 112 is de relatieve score voor de concurrerende premium VF-band, op de voet gevolgd door de Alliance 372 VF met score 110. In vergelijking met de voetafdruk van de Alliance IF-band die de basislijn vormt – met een relatieve score van 100 – waren de relatieve scores van concurrerende premium IF-banden 106 respectievelijk 96.

Algehele conclusie

De Alliance 372 VF presteert gelijkwaardig aan de concurrerende premium VF-banden en beter dan premium IF-banden. Gezien het feit dat de Alliance 372 VF tegen een aanzienlijk lagere prijs verkrijgbaar is dan concurrerende premium IF- en VF-banden, bewijzen de algehele testresultaten dat de Alliance een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

“De allernieuwste technologie, voordelen voor de klant en prijs-kwaliteit stonden en staan bij ons altijd voorop. Als onze bekendste tractorband met VF-technologie is de Alliance 372 VF een perfect voorbeeld van hoe lage totale gebruikskosten zich binnen de slogan van Alliance Tire Group laten vertalen qua prijs-prestatieverhouding: Better Value. Smarter Choice”, aldus Angelo Noronha, President EMEA van Alliance Tire Group.

Bron: ATG Tire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: