Agrometius overgenomen door Royal Reesink

Royal Reesink heeft een principe-overeenstemming bereikt over de overname van 95% van de aandelen in het kapitaal van Agrometius B.V., dé specialist in GPS-techniek en precisielandbouw in de agrarische sector in de Benelux.

De overige vijf procent van de aandelen blijft in handen van de heer D.G. Nijland, directeur van de vennootschap, die ook na de overname deze positie blijft vervullen. De omzet van Agrometius B.V. bedraagt € 7,5 miljoen met een zeer goede winstgevendheid.

Agrometius is in 2010 opgericht en is uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf met meer dan 30 medewerkers in Nederland en België. De hoofdactiviteit van Agrometius is het importeurschap van Trimble Agriculture producten voor de Benelux. Naast het leveren van de hard-, firm- en software voor de GPS-techniek en precisielandbouw, verzorgt Agrometius ook de verbindingen tussen de tractoren en de diverse werktuigen en de volledige aftersales. Daarnaast legt Agrometius zich toe op het verzamelen van bodemgegevens en het genereren van advies voor de gebruikers. Agrometius bedient de gehele agrarische markt en zal daarom binnen Royal Reesink merkonafhankelijk blijven acteren. De verwachting is dat de transactie begin september kan worden afgerond

%d bloggers liken dit: