Agriflanders zeker tot 2029 te gast in Gent

De organisatoren van Agriflanders – waarvan de 11e editie van 10 tot 13 januari 2019 doorgaat – hebben met Artexis, de uitbater van Flanders Expo, voor vijf opeenvolgende edities een overeenkomst gesloten. Daarmee staat het nu reeds vast dat Agriflanders tot en met 2029 tweejaarlijks te gast zal zijn in Gent.

Agriflanders is straks aan haar elfde editie toe. Tijd om werk te maken van een solide verankering moeten ze bij organisator Agriflora cvba gedacht hebben. “Wij willen tevens tonen dat we aan de verre toekomst denken”, verklaarde voorzitter Georges Van Keerberghen. Qua doelpubliek blijft de manifestatie in eerste instantie op de professionele land- en tuinbouw mikken. De veehouderij in al haar facetten in combinatie met de mechanisatie op erfniveau belooft ook de komende edities de bovenhand te blijven houden. “Dat die veehouderij voor ruim 60 procent van totale eindproductiewaarde van de Vlaamse landbouw staat, rechtvaardigt deze focus”, aldus de voorzitter die ook nog liet verstaan de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Met het campagnebeeld en de slogan ‘De landbouw op zijn best’ willen de organisatoren zowel de exposanten als de naar verwachting 70.000 bezoekers van de beurs, de gelegenheid bieden fierheid uit te stralen.

Een verandering waar de bezoeker zeker niet naast zal kunnen kijken is dat alle bedrijven die tot Groep Aveve behoren geconcentreerd worden in hal 6. Als gevolg daarvan worden de prijskampen en stamboeken van hal 6 (kleine dieren) in hal 8 geïntegreerd.

Nog opmerkelijk is dat uren andermaal werden aangepast. Ter herinnering: voor de editie 2017 werd het openingsuur verlaat van 9.00 tot 10.00 u. Deze keer werd besloten de beurs een uurtje vroeger te sluiten; al om 18.00 u i.p.v. 19.00 u. Voor de editie 2019 zijn de bezoekers dus welkom op de beursvloer van 10.00 tot 18.00 uur. “Een uitdrukkelijke vraag vanwege de exposanten”, zei coördinator Gunther De Mey.

Merken we op dat als gevolg van de concentratie van de Aveve-bedrijven de veeprijskampen voor het eerst in één hal kunnen doorgaan. “Daardoor winnen we aan logistieke, sanitaire en commerciële efficiëntie op de beursvloer”, zei veeprijskampverantwoordelijke Tom Destoop. Nog nieuw hier is prijskamp voor het vleesras Blonde d’Aquitaine, een ras dat stilaan een plaats verovert op het Vlaamse platteland.

Op 23 augustus laatstleden waren er 332 firma’s als exposant ingeschreven. “Bijna 90 procent zijn trouwe klanten”, zei De Mey nog. Op de lijst met nieuwe exposanten figureren 41 namen, onder hen vooral mechanisatie-, veevoeder- en additievenbedrijven. Bij het schrijven van deze lijnen waren er nog slechts een vijftal standplaatsen vrij.

Melden we tot slot dat er vanaf begin december weer 10 schone boerinnen op de wereld worden losgelaten. Zaterdagnacht 12 januari 2019 verkiest een vakjury immers andermaal de Schoonste Boerin van Vlaanderen. De organisator mocht al 10 inschrijvingen noteren maar beklemtoonde dat inschrijven nog steeds kan. En dit bij Field Communication via nele.carlier@field.be. Kijk voor bijkomende info op www.schoonsteboerin.be.

Bron: Melkveebedrijf editie september 2018

 

%d bloggers liken dit: