Agrifac Milan krijgt updates.

De afgelopen jaren heeft Agrifac een hele resem ontwikkelingen en innovaties doorgevoerd op de zelfrijder, de Condor. Nu vond Agrifac dat de tijd rijp was om deze innovaties toe te passen op de Milan. Zo krijgt de Milan voortaan GreenFlowPlus en EcoTronicPlus mee. Daarnaast komt er een ergonomisch platform op de Milan.

EcoTronicPlus
SIZED_110805264
Een unieke toevoeging aan de Milan is het EcoTronicPlus touchscreen, dat al jaren wordt gebruikt op de Agrifac Condor. Het EcoTronicPlus systeem geeft de gebruiker alle benodigde informatie tijdens het spuiten en zorgt er voor dat de meeste functies automatisch worden uitgevoerd. Het systeem heeft een bijzonder overzichtelijke kleurenterminal waarop exact te zien is wat er in de machine gebeurt. In één oogopslag zijn de belangrijkste processen en indicatoren van de machine zichtbaar. Zo worden de actuele vloeistofstromen grafisch en overzichtelijk weergegeven.

 

GreenFlowPlus
GreenFlowPlus is een unieke, slim ontworpen spuitsysteem. Een compact gebouwde pompen set met een zo kort mogelijk circuit waardoor er middel bespaard kan worden, er minimale restvloeistof aanwezig is en het systeem uiterst eenvoudig en snel te reinigen is. Bovendien wordt er gebruikt gemaakt van een rondpompsysteem waarbij de spuitvloeistof continue op hoge druk circuleert door de lucht afsluitbare quadrajet doppen. In combinatie met de zeer snelle en nauwkeurige drukregelaar levert dit een optimaal spuitresultaat. De vorm en het aanzuigpunt van de tank gecombineerd met het GreenFlowPlus systeem zorgen ervoor dat er geen restvloeistof in de tank achterblijft. Doordat er geen restvloeistof achterblijft, is er ten eerste geen verlies van middelen maar is het spuitsysteem ook uiterst eenvoudig en snel te reinigen. Restvloeistof is dus geen issue bij Agrifac. Mede door de compacte bouw van de GreenFlowPlus is het mogelijk de Milan uit te rusten met een platform op werkhoogte. Op dit platform kunnen middelen veilig en snel laden en transporteren. Het vullen van de spuit gaat altijd via de standaard vulspoelbak. Een efficiente en ergonomische manier. Een trap beklimmen met middel is dus niet nodig op de Milan!

 

SIZED_140827015Behalve de toevoeging van EcoTronicPlus en GreenFlowPlus krijgt de vernieuwde Milan ook een vulspoelbak met PowerPowderJet die zowel poeders als vloeistof snel en met hoge capaciteit mengen. Van zodra de tank gevuld wordt, treedt het volledige circulatiesysteem in werking. Het vullen van de tank gaat via de roering onderin de tank en via de spuitleidingen. Als de pompen aanstaan maar er wordt niet gevuld is dit ook het geval. Zo ontstaat er een circulatiesysteem waardoor de spuitvloeistof nooit stilstaat in de leidingen. Hierdoor is er geen bezinking in de leidingen, is er altijd een gelijkmatige druk en kan er direct begonnen worden met spuiten zonder dat er een spuitdriehoek ontstaat. Tijdens het spuiten wordt automatisch de elektrische kraan omgezet waardoor de spuitvloeistof van beide kanten de leidingen in gepompt wordt. Dit maakt ook het verspuiten van hogere hoeveelheden mogelijk.

SIZED_140827083

De Milan spuit is standaard uitgerust met de aluminium A-boom. Stijf, licht en stevig zijn de kern eigenschappen van deze boom. De A-Boom is verkrijgbaar in verschillende lengtes tot 45 meter. De boom vouwt zeer compact op, de breedte van de machine is dan ook zeer smal. De doppen zijn onder alle omstandigheden optimaal beschermd, ze zijn compleet in de boom weggewerkt. Standaard wordt de machine uitgerust met het Agrifac rondpompsysteem waarbij circulatie tot aan de dop plaats vindt.

SIZED_140827461

 

%d bloggers liken dit: