Agrifac HydroFillPlus, snel vullen van grote tanks

De Agrifac Condor Endurance is uitgerust met het HydroFillPlus systeem. Het zeer snelle, eenvoudige en uitermate gebruiksvriendelijke HydroFillPlus is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp met een capaciteit van meer dan 800 liter per minuut.

De grote tank van 8000 liter op de Condor Endurance is in minder dan 10 minuten gevuld met het HydroFillPlus-systeem. De pomp wordt  enkel en alleen voor het snel vullen van de tank gebruikt. De krachtige pomp is gesitueerd onder de cabine aan de voorzijde van de Condor en staat op een hefconstructie die voor het vullen naar beneden daalt.
Vanuit de lage positie kan de pomp optimaal presteren door de gereduceerde aanzuighoogte. De bediening van de hefconstructie en van de pomp gebeurt aan de voorzijde van de machine naast de trap.

Gedurende het vullen van de tank draait de motor met maximaal 1000 toeren per minuut. Bij dit toerental haalt de pomp zijn hoogste capaciteit.   Indien gewenst kan er ook met een lager motortoerental gepompt worden. De capaciteit ligt dan natuurlijk lager.
Tijdens het spuiten maakt de zelfrijdende spuit gebruik van het bekende GreenFlowPlus pomp systeem.

%d bloggers liken dit: