Agrifac brengt nieuwe getrokken spuit uit.

Machinefabrikant Agrifac heeft opnieuw een getrokken spuit in het gamma: de Milan. Deze nieuwe spuit is leverbaar met een 3500, 4200 of 5400l tank en een schoonwatertank van 620 liter. Spuitbomen gaan van 27 tot 44 meter breed.

milanDe Milan is opgebouwd met optimale spuitkwaliteit in het achterhoofd. Zo is grootste versie bijvoorbeeld uitgerust met een circulatiesysteem waarbij de spuitvloeistof continu rondgepompt wordt doorheen de leidingen om bezinking te voorkomen. Op de kleinere versies is dit systeem in optie te verkrijgen. Door de vorm van de tank en het aanzuigpunt in de tank blijft er geen restvloeistof in de tank achter. Hierdoor is er geen verlies van sproeimiddel maar is de tank ook eenvoudig te reinigen.

sized_agrifac_milan_140507984De nieuwe getrokken spuit is voorzien van een nieuwe A-boom. Deze aluminiumen sproeiboom is, afhankelijk van de uitvoering tussen 27 en 44m breed. De boom is standaard uitgerust met een anti-zwiep bescherming, waarbij de linker- en rechterhelft onafhankelijk van elkaar worden afgeremd.
De spoorbreedte van de machine is mechanisch verstelbaar met een spoorbreedte van 170 tot 200cm. De gestuurde as heeft een maximale stuuruitslag van 54°.sized_agrifac_milan_140507924

De machine is uitgerust met een centrifugaalpomp voor het vullen van de tank en het spuiten. Deze pomp heeft een capaciteit van 500l/min. Eventueel kan ook gekozen worden voor een zuiger-membraanpomp. De bediening van de zuig- en persfuncties gebeurt sized_agrifac_milan_140502366door 2 handkranen. Optioneel kan deze vervangen worden door een elektrische kraan, die mee bedient wordt via de spuitcomputer.
sized_agrifac_milan_140502364 De bediening van de spuit gebeurt via de Regulator6 spuitcomputer. Door de plaatsing van de functies is 1 scherm op de computer voldoende voor de machine volledig te bedienen.

Meer informatie vindt U op www.agrifac.com

%d bloggers liken dit: