Agridagen willen mini-Agriflanders worden

De Agridagen, de beurs die van 12 tot en met 14 februari 2016 plaatsvindt in Weelde Depot (Ravels), blijft focussen op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, maar opent daarnaast ook voor het eerst de deur voor mechanisatie op erfniveau.

“Op termijn hebben de Agridagen de ambitie om een mini-Agriflanders te worden”, stelde Georges Van Keerberghen (BB) op de jongste persvoorstelling. “In de oneven jaren zullen we Agriflanders in Gent blijven combineren met de Werktuigendagen in Oudenaarde. In de even jaren is het dan de beurt aan de Agridagen”, klonk het. De organisatoren beklemtoonden vastbesloten te zijn de Agridagen na de verhuizing vanuit Geel naar Ravels “een aantal edities de kans te geven”. En ze mikken ook uitdrukkelijk op interesse vanuit het zuiden van Nederland.

154 exposanten
Zoals eerder aangekondigd zal de beurs doorgaan op het voormalig militair domein Weelde Depot. Midden januari stonden er 154 namen van exposanten op de inschrijvingslijst. Dat is een meevaller, in zoverre dat beslist werd de deelnemers niet over slechts 3 – zoals aanvankelijk voorzien – maar 4 hallen te spreiden. “De Agridagen zijn immers groter dan ooit”, zei secretaris Gunther De Mey. “We voorzien daarom tevens een extra opbouwdag.”

De editie 2016 werd opgezet rond twee gelijkwaardige pijlers. In hal 1 & 2 ligt de nadruk op de mechanisatie en diensten; in hal 4 & 5 draait nagenoeg alles omtrent de intensieve veeteelt. De exposanten zijn behalve uit eigen land (116 stuks), afkomstig uit Nederland (35) en Duitsland (3). Ook opvallend: de prijskampen en de seminaries zijn nu compleet in de beurs geïntegreerd. De Mey: “In hal 5 zal daartoe een black box gecreëerd worden die na de seminaries op vrijdag, omgevormd wordt tot een wedstrijdring voor de kampioenschappen.”

 

Praktisch
Waar: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels.
Wanneer: van vrijdag 12 t.e.m. zondag 14 februari 2016
Openingsuren: elke dag van 10 tot 18 uur
Toegangsprijs: 11 euro (<12-jarigen gratis)
Parking: gratis aan de overkant op de voormalige landingsbaan; er is een shuttle voorzien tot aan de hallen
Contact: 09/245.36.13 e-mail: info@agridagen.be

Voor meer informatie surf naar www.agridagen.be

 

Tekst: Franky De Letter
Beeld: Agridagen

%d bloggers liken dit: