Agribex 2015: een volle Heizel!

Met meer dan 62.000 vierkante meter verhuurde standruimte belooft Agribex 2015 een volle beurs te worden! Met standhouders uit 11 verschillende landen is ook de internationale aanwezigheid verzekerd. De beurs zal echter anders aanvoelen dan anders. De indeling is namelijk grondig door elkaar gegooid.

AGRIBEX2013_blockDe veehouderij verhuist van de ene kant van de hallen naar de andere kant en staat deze editie in paleizen 1, 3 en 4. Akkerbouw en mechanisatie staan voortaan verspreid over paleizen 4, 5, 6, 7, 9 en 11 en de tuinmachines komen in paleis 8 en de patio te staan.

Omdat een beurs zoveel meer is dan blinkende machines voorziet de organisatie 4 thema-eilanden. Een eerste zo’n eiland is terug te vinden in paleis 11 en heeft als thema “SmartFarming”. Hier krijg je als bezoeker meer info over slimme technologie voor slimme boeren. Zo wordt er ondermeer toelichting gegeven bij sensortechnieken, bodemscanning en drones. In hall 3 is er een thema-eiland rond “Feed the Future”. Dit eiland geeft een brede kijk op de toekomst van de veehouderij. Met een blik op de komende 10-15 jaar wordt uitgekeken hoe de Belgische landbouw en veehouderij zou kunnen ontwikkelen. Dit thema-eiland is tevens een ontmoetingsplek voor de veehouders en andere actoren uit de sector. “Garden Passion” is het thema-eiland dat terug te vinden is in paleis 8. Gedurende 6 dagen worden 6 verschillende onderwerpen aangesneden. Er wordt ondermeer nagedacht over de toekomst van stadstuinen, over Made in Belgium, er is een dag van de Greenkeepers en een dag van de Tuinaannemers. In de Patio tenslotte is er een “Workshop Live” waar de studenten van Thomas More Geel dagelijks 2 presentaties verzorgen. Tijdens deze presentaties wordt er live aan machines gesleuteld waardoor je als bezoeker de indruk krijgt dat je in een echte werkplaats staat. De bedoeling van dit thema-eiland is jonge mensen warm te maken voor een job in de mechanisatie-sector.

DrukwerkTijdens Agribex gaat ook de Brussels Livestock Show door. Tijdens deze show zijn er tentoonstellingen van melkvee, vleesvee, varkens en andere dieren zoals kleine herkauwers, paarden en neerhofdieren. Ook zijn er prijskampen voor het Belgisch Wit Blauw, varkens, Holstein-runderen, Blonde d’Aquitaine, Limousin en het Belgische Trekpaard. De Brussels Livestock Show zorgt ook voor pop-up farm food-standen onder het motto “Producten van bij Ons”.

Tickets voor Agribex zijn te koop in de Crelan agentschappen of online. Een toegangskaart kost 8,5 euro online en in voorverkoop, aan de kassa betaal je 12 euro. Een meerdagenkaart kost €40.

%d bloggers liken dit: