Op reis met De Loonwerker: Big Iron Tour USA

BIG IRON TOUR, 10 – 17 september 2017

  • Claas, Case IH, Autonomous tractor
  • Husker Harvest Days
  • automuseum
  • dealers & landbouw
  • rondreis door Nebraska & Kansas

Zondag 10 september 2017
Vanuit Schiphol vertrekt u om half 11 naar Omaha in de staat Nebraska, Amerika. Hier komt u ’s middags aan. Overnachting in Omaha.

Maandag 11 september 2017
U begint vandaag met een bezoek aan CLAAS America. Het Duitse familiebedrijf heeft, na een jarenlange samenwerking met Caterpillar, een behoorlijk marktaandeel verworven in Amerika. Langzamerhand verdwijnt de CAT naam en krijgen de machines het CLAAS logo.

In de middag gaat u naar een dealer met een uitgebreide collectie merken en werktuigen. Hier krijgt u al snel een indruk van de landbouw in Nebraska, ook wel de ‘corn state’ ofwel maisstaat genoemd.

Na deze bezoeken gaat de reis verder naar het westen. Naar verwachting zal men druk bezig zijn met de maisoogst. Waar mogelijk wordt er gestopt om dit van dichtbij te bekijken. Overnachting in Kearney waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dinsdag 12 september 2017
U bezoekt de eerste dag van de Husker Harvest Days, een grote afwisselende akkerbouwbeurs waar alle bekende merken met de nieuwste machines te zien zijn. Op deze beurs is ook wat aandacht voor veehouderij, paarden, vleesvee, oldtimers etc.. Op het demonstratieterrein kunt u de machines aan het werk zien en op een aantal plaatsen is het mogelijk om zelf een (knik)trekker of typisch Amerikaanse pick-up te besturen!

Woensdag 13 september 2017
In het nabijgelegen Grand Island worden de axiaalcombines van CASE IH geassembleerd, die nu ook in Nederland en België worden verkocht. Daarnaast worden voederwinningsmachines gebouwd, waaronder de zelfrijdende zwadmaaiers. U gaat de fabriek in voor een uitgebreide rondleiding en uitleg. Met John Deere is CASE IH een van de grootste merken in Amerika.

In de middag bezoekt u een museum met een bijzondere collectie oude Amerikaanse auto’s. Het is   een schitterende privéverzameling die in de loop der jaren zo ver is uitgebreid dat het zeker de moeite waard is om hier naar toe te gaan. Later vandaag bezoekt u een landbouw- of loonbedrijf.

Donderdag 14 september 2017
De reis gaat naar het oosten door een uitgestrekt landbouwgebied. We bezoeken een grote dealer en in de omgeving van Pawnee, wonen enkele Amish boeren die doorgaans de hoogste opbrengsten per hectare behalen met slechts simpele hulpmiddelen als paard en wagen en zonder gebruik van elektriciteit. Er wordt getracht een Amish boerderij te bezoeken. Aan het eind van de dag bezoekt u een trekkersloperij. Daar kijkt u uw ogen uit en ziet u de meest bijzondere dingen. Vannacht overnacht u in Lincoln.

Vrijdag 15 september 2017
Steeds meer bedrijven hebben moeite met het vinden van goede trekkerchauffeurs en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Het bedrijf Autonomous Tractor Company (ATC) speelt daar handig op in. ATC houdt zich bezig met de ontwikkeling van zelfstandig rijdende trekkers, maar ook met het ombouwen van dieseltrekkers en zelfrijders naar hybride aandrijving, een combinatie van elektrische aandrijving met een diesel aangedreven generator. U ontmoet de eigenaren die u vol enthousiasme een uitgebreide rondleiding geven in een stuk toekomst. Als het mogelijk is zult u enkele machines aan het werk zien.

Na dit bijzondere bezoek rijdt u verder naar Kansas city waar u te voet de binnenstad in gaat. U overnacht in Kansas City.

Zaterdag 16 september 2017
Vanochtend bezoekt u de grootste shopping mall van de stad waarna u naar het vliegveld wordt gebracht. U vliegt terug naar Schiphol. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden geserveerd. U overnacht in het vliegtuig (nachtvlucht).

Zondag 17 september 2017
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Algemene informatie

Vanaf de luchthaven gaat ervaren agrarische reisleiding mee die ook voor de vertaling zorgt.

De prijs van deze geheel verzorgde reis bedraagt € 2750 per persoon. U verblijft in goede hotel. Bij de prijs is inbegrepen: alle maaltijden (behalve op de beurs en luchthaven), alle genoemde excursies, hotelovernachtingen, vervoer, vluchten, belastingen, visum en entreegelden. Voor eigen rekening zijn uw persoonlijke uitgaven, maaltijden op luchthaven/beurs, eventuele verzekeringen.

Voor deze reis zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar!

Aanmelden

U kunt zich telefonisch voor deze bijzondere BIG IRON-reis aanmelden op het nummer 0471/70.60.70 of door onderstaand formulier in te vullen. U krijgt van ons een bevestiging per e-mail en voor de betaling ontvangt u een factuur.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Mocht een bezoek niet door kunnen gaan, dan proberen we een goed alternatief te organiseren.

U kunt zich tot 1 juni aanmelden.

%d bloggers liken dit: