Afvoerband voor Vicon Extra 7100T vlindermaaier

Vicon introduceert de BX afvoerband op haar 10.2m brede EXTRA 7100T vlinder schijvenmaaier combinatie. De bandsnelheid wordt automatisch aangepast aan veranderende oogstomstandigheden.

 
De Vicon BX afvoerband is ontworpen om de capaciteit te maximaliseren en de volledige capaciteit van de EXTRA 7100T te benutten. Een nieuwe oplossing van de EXTRA 7100-serie is de mogelijkheid om de werkbreedte en overlap voortdurend aan te passen en te optimaliseren, zonder dat de bodemdruk moet worden aangepast en gereset.  Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan, voor dezelfde uniforme zwadbreedte, ongeacht de positie van de maaiunits. In combinatie met GEOMOW, dat zorgt voor een automatische GPS gestuurde overlappingscontrole en constante optimalisatie van de overlap en werkbreedte, betekent dit een maximale werkcapaciteit, uitstekend bedieningscomfort en een gelijkmatige zwadvorming.

Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan wanneer een verandering nodig is. Als de maaiunits zijwaarts worden verschoven om de overlap aan te passen, past de bandsnelheid zich onmiddellijk aan om de benodigde verandering in werpafstand te compenseren. Bij het vergroten van de overlap voor het maaien rond de bochten wordt de bandsnelheid verlaagd. Daarnaast detecteert Vicon BX ook wanneer een band of maaiunit omhoog wordt gebracht en compenseert onmiddellijk om ervoor te zorgen dat het gewas binnen de beoogde zwadbreedte blijft. De bandsnelheid van de zwadband wordt automatisch verlaagd om te voorkomen dat het gewas over het middenzwad “vliegt”.

Wanneer de maaiers worden geactiveerd voor het heffen van de kopakker, gaat het toerental van de banden automatisch en kortstondig omhoog, zodat de zwadbanden snel leegdraaien,  voordat ze omhoog worden gebracht, waardoor een schone, opgeruimde kopakker overblijft. Bovendien wordt de AutoStop geactiveerd zodra de zwadbanden omhoog worden gebracht, waarna ze automatisch worden gestopt totdat de maaiers weer in werkpositie worden gebracht, waardoor het brandstofverbruik laag blijft.

Veelzijdigheid door de vier-in-een-oplossing van de EXTRA 7100T Vario BX, waardoor één groot zwad, drie enkele zwaden, een volledige werkbreedte of slechts één band mogelijk is. De standaard gemonteerde zwadplaten kunnen eenvoudig in positie worden geschoven voor de gewenste zwadbreedte. Als het nodig is om breed af te leggen, worden de standaard gemonteerde FlipOver met breedspreidvinnen in enkele seconden geactiveerd.

%d bloggers liken dit: