ActiveDrive 8, nieuwe semi-powershift voor Case IH Maxxumn

De lancering van de ActiveDrive 8-transmissie betekent dat Case IH Maxxum-tractoren nu kunnen worden geleverd met een nieuwe semi-powershift transmissie met acht powershift-versnellingen in elk van de drie groepen.

Deze nieuwe versnellingsbak is een toevoeging op het bestaande aanbod van transmissie-opties voor Maxxum-tractoren, die tot nu toe een semi-powershift met vier versnellingen en een continu variabele transmissie, omgedoopt tot respectievelijk ActiveDrive 4 en CVXDrive, hadden.

De eerste versnellingsgroep dekt snelheden tot 10,2 km/u en is specifiek bedoeld voor zware trekwerkzaamheden. Voor speciale toepassingen, die zeer lage snelheden vereisen, zoals werkzaamheden in de groententeelt, kan de ActiveDrive 8 ook geleverd worden met extra kruipversnellingen. De tweede groep dekt bijna 90% van alle vereisten voor veld-, grasland- en frontladertoepassingen. In deze groep kan de tractor zonder enige koppelonderbreking onder volle belasting werken, aan snelheden van 1,6-18,1 km/u. Voor ritten over de weg kan de transmissie in groep drie worden gestart, een functie voor het overslaan van versnellingen maakt het mogelijk om snel door de powershift-versnellingen te schakelen. Dankzij een automatische schakelfunctie kan de tractor worden ingesteld om automatisch hoger te schakelen binnen een groep van acht versnellingen op het land, en binnen alle 16 de versnellingen in de twee hoogste groepen voor ritten op de weg.

Voor de bediening van de transmissie is het koppelingspedaal niet nodig, wat deze transmissie geschikt maakt voor werkzaamheden die veel vermogen vereisen en waar het momentum belangrijk is, bijvoorbeeld werken met een cultivator of maaien met dubbele of triple maaiers. Een echte power shuttle staat ervoor garant dat er geen verlies van aandrijving of tractie is gedurende richtingsveranderingen op hellingen, terwijl een ‘rem/koppeling’ functie het stoppen vergemakkelijkt en de veiligheid op kruisingen of bij het stapelen van balen met een lader verhoogt.

De Maxxum Multicontroller-modellen maken zowel de tractor als de bestuurder productiever dankzij de unieke Case IH Multicontroller-armleuning en de bijbehorende joystick, die meerdere bedieningsfuncties binnen het handbereik van de bestuurder brengt. Van een bediening van de volledige transmissie via een met de duim bedienbare powershift en powershuttle-regeling tot aan de motortoerentalregeling en de bediening van de elektronische regelventielen, en dit alles binnen handbereik. Deze tractoren kunnen nu met zowel mechanische als elektronische regelventielen worden uitgerust.

%d bloggers liken dit: