Aanbod MICHELIN ROADBIB uitgebreid met vijf nieuwe afmetingen

Michelin heeft het totaal aantal afmetingen van de populaire ROADBIB landbouwband meer dan verdubbeld door er vijf nieuwe aan toe te voegen.

De MICHELIN ROADBIB werd in 2018 geïntroduceerd en is de eerste band voor landbouwtractoren die speciaal is ontworpen om hoge prestaties, een lange levensduur en tractie te kunnen leveren voor machines met een vermogen van meer dan 200 pk en intensief worden gebruikt op de openbare weg.

De vijf nieuwe afmetingen zijn 540/65 R 30, 650/60 R 34, 650/65 R 34, 650/65 R 42 en 710/75 R 42. Ze brengen het totale aanbod op zeven verschillende afmetingen en zijn beschikbaar voor zowel de vervangingsmarkt als de eerste montage.

Guillaume Vidal, Marketing Manager Landbouw- en Grondverzetbanden voor Frankrijk zei hierover het volgende: “De MICHELIN ROADBIB is al vanaf zijn introductie zeer succesvol. Er werd met ongeduld gewacht op deze nieuwe afmetingen. Landbouwers maken steeds meer gebruik van de weg. De meeste loonwerkers in de landbouw en het grondverzet besteden inmiddels al meer dan 50 % van hun werktijd op de weg. Dat komt neer op 80 % van de totale afstand die ze jaarlijks afleggen. Deze trend geldt voor een grote range aan tractoren. Op dit moment is het aanbod van Michelin geschikt voor tractoren van 160 tot meer dan 400 pk.

“De belangrijkste voordelen van de MICHELIN ROADBIB in vergelijking met een conventionele band voor dergelijke toepassingen zijn het extra comfort voor de bestuurder op de weg en op harde ondergrond; een nauwkeurigere handling dankzij het brede loopvlak; en minder rolweerstand hetgeen leidt tot brandstofbesparing en een langere levensduur. Dat komt mede door de hoeveelheid rubber die in contact is met de grond. De band behoudt daarbij een uitstekende tractie en bovendien is het afrolgeluid aanzienlijk lager dan een conventionele tractorband met nokken.

Cruciaal voor de prestatie van de MICHELIN ROADBIB is het unieke loopvlakprofiel dat 52 profielblokken telt om de tractie te maximaliseren, gecombineerd met een centrale rib. Daardoor blijft 40 % van het loopvlak van de band in contact met het wegdek. Dat is 60 % meer dan bij de MICHELIN MACHXBIB landbouwband met nokken.

Het innovatieve hybride ontwerp van het loopvlak vergroot het comfort voor de bestuurder en helpt het bandstofverbruik te verminderen wanneer de tractor over de weg rijdt.

%d bloggers liken dit: