75.000ste CVT transmissie bij New Holland Antwerpen

Vandaag werd in de New Holland fabriek in Antwerpen de 75.000ste CVT transmissie gemaakt. De bouw van CVT transmissies begon in 2009, eerst voor de grotere modellen trekkers, en vanaf 2012 ook voor de kleinere modellen.

Iedereen die aan de jubileum-transmissie gewerkt heeft tekende de gedenkplaat

Bij CNH in Antwerpen worden vier verschillende transmissies gebouwd. De kleinste is de APH CVT, voor tractoren van 125 tot 180 pk. De APH SWB is geschikt voor trekkers van 165 tot 225 pk, de CCM LWB is gemaakt voor trekkers van 175 tot 240 pk. De grootste CVT transmissie, de CCM LWB CVT Heavy Duty is bestemd voor tractoren van 275 tot 315 pk.

De fabriek in Antwerpen bouwt zowel de tandwielen, assen als tandwielkasten voor de CVT aandrijflijn.  Via de logistieke processen worden de stukken aan de assemblagelijnen geleverd. Na het samenbouwen worden de aandrijflijnen getest.  Vervolgens worden deze producten naar Engeland, Oostenrijk of Amerika verstuurd waar de tractor volledig wordt afgewerkt.

De 75.000ste CVT transmissie zal worden ingebouwd in de nieuwe New Holland T7.230 AutoCommand die zal ingezet worden door Grondwerken Van Der Velden.

De 75.000ste CVT transmissie wordt geflankeerd door Tomas Lekens, Philip Bertheele en Luc Thysen van CNH aan de linker kant, rechts staan Antonio Van Der Velden, Tim Kenis (New Holland dealer), Kees Van Der Velden en Karl Roose (CNH).

%d bloggers liken dit: