50 jaar New Holland in Basildon

sized_20140515_103643Op 15 mei werd in de New Holland-fabriek in Basildon (UK) feest gevierd. Na de festiviteiten in Antwerpen een maand eerder werd ook in deze fabriek 50 jaar productie van Ford-New Holland tractoren gevierd.  In Basildon worden de T6 en T7-reeksen gebouwd.

Tijdens een persconferentie lichtte Carlo Lambro, President van New Holland Agriculture, de geschiedenis van innovatie toe van het merk.  6300 mensen werken wereldwijd aan de continue vernieuwing door innovatie, die al maar liefst 7700 patenten opleverde.De Plant Manager van de Basildon-fabriek, de heer Colin Larkin, had het over de vastberadenheid en continue verbetering waarmee de fabriek zich diep geworteld heeft in het Britse productiewezen.

Behalve de geschiedenis van de fabriek werd ook de zakelijke kant toegelicht. New Holland kan terugkijken op een zeer goed eerste kwartaal. De introductie van ondermeer de T8 AutoCommand trekkers, de CX7000 en CX8000 maaidorsers en de FR-hakselaars hebben een zeer positieve invloed gehad op de verkoopscijfers in de EMEA-regio.

Na de persconferentie kregen de journalisten de kans om een rondleiding te volgen doorheen de fabriek.

 

%d bloggers liken dit: