4de dimensie met Claas Lexion 700

In de aanloop naar Agritechnica stelde Claas onlangs de updates op de Lexion 700 reeks voor. Behalve Tier4 motoren van een nieuwe leverancier krijgen de maaidorsers ook andere kleine vernieuwingen.

Met de stap naar Tier4 uitstootnormen ruilde Claas van motorenleverancier. De CAT motoren worden in de vernieuwde combines vervangen door Mercedes-Benz. De modellen 780 en 770 krijgen een 15,6 liter motor met op de 780 een maximaal vermogen van 625 pk. De modellen 750 en 740 krijgen een kleinere 10,7 liter motor. Enkel de 760 krijgt geen Mercedes krachtbron, hier opteerde Claas voor een Perkins. De Lexion 750 en 740 beschikken voortaan ook over het Dynamic Cooling systeem.
Op de 2 toppers, de 780 Terra Trac en 770 Terra Trac, wordt ook de graantank vergroot tot 13.500 liter.

Met de vermogensstijging op de machines heeft Claas ook het reinigingssyteem verder onder handen genomen. De machines hadden al een 3D laterale compensatie voor hellingen maar nu voegt de fabrikant daar nog een dimensie aan toe. Om nog beter te kunnen reinigen op hellingen en rekening houdend met de sterkere motoren heeft Claas op de 700-reeks 2 componenten aan het reinigingssysteem toegevoegd, een actieve controle van de afdekplaten van de rotoren om zowel zijdelingse als hellingen in de lijn te compenseren en ook de snelheid van de blazers wordt automatisch bijgestuurd. Het 4D-systeem werkt automatisch en behoeft geen controle van de chauffeur. Indien nodig kan deze echter wel tussenkomen via de CEBIS-terminal.

Ook de strohakselaar krijgt een update. De doormeter van de hakselaar stijgt met 5cm waardoor een gelijkmatigere hakselkwaliteit bereikt wordt. Om het gehakselde materiaal te verspreiden over de volledige maaibreedte zijn de Lexion maaidorsers uitgerust met een radiaalverspreider met mechanische aandrijving.

%d bloggers liken dit: