350 standhouders op jubileumeditie Agriflanders

Van 12 tot 15 januari 2017 is Gent opnieuw 4 dagen lang het middelpunt van de Vlaamse landbouwwereld. In Flanders Expo vindt dan de 10de editie van Agriflanders plaats. Met 350 exposanten gespreid over 8 hallen is deze beurs een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met de Vlaamse landbouw.

 De focus van de beurs ligt opnieuw op de veehouderij in al haar facetten en de mechanisatie op erfniveau. In tegenstelling tot vele andere beurzen kiest Agriflanders niet voor een specifiek thema.

“De beurs richt zich op alle professionelen én liefhebbers die interesse hebben in onder andere dieren, gewassen, veevoeding, stallenbouw en landbouwmachines”, legt voorzitter Georges Van Keerberghen uit. “Met het campagnebeeld en de slogan, ‘Ontdekkingen om van te smullen’, willen we een driedubbele boodschap geven. Vooreerst willen we aangeven dat men op Agriflanders veel kan komen ontdekken. Daarnaast benadrukken we met het beeld dat onze Vlaamse land- en tuinbouwers kwaliteitsvolle producten maken. Ten derde willen we hiermee aangeven dat onze beurs meer is dan enkel maar machines, zoals bijvoorbeeld het aanbod aan streekproducten. Agriflanders wil al onze Vlaamse, Waalse en buitenlandse standhouders in hun diverse deskundigheid tonen aan de professionele bezoekers, maar ook aan het grote publiek.”

Traditiegetrouw gaat op Agriflanders veel aandacht naar de veetentoonstellingen en -prijskampen. Op pistes in hal 6 en hal 8 valt opnieuw heel wat te beleven.

Verder worden in de marge van de beurs 10 studiedagen georganiseerd, alsook de verkiezing van de Schoonste Boerin Van Vlaanderen op zaterdagavond.

 

Agriflanders praktisch

Wanneer: van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2017, van 10.00 tot 19.00u.

Waar: Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent

Toegangsprijs: € 12, kinderen (-12j) gratis

Programma “grote piste” hal 8: Melkvee (12/01), Vleesvee (13/01), Sport- & hobbypaarden (14/01), Trekpaarden (15/01)

Programma “kleine piste” hal 6: Demo’s arbeidsveiligheid (12/01), Varkens (13/01), Schapen & geiten (14/01), Belgisch Miniatuurpaard & Shetland (15/01)

Website: www.agriflanders.be

Bewaren

%d bloggers liken dit: