27 medailes op SIMA

Tijdens de SIMA Preview in Parijs deelde de organisatie van de beurs maar liefst 27 medailles uit, 20 bronzen, 5 zilveren en 2 gouden. Zowel gekende als minder gekende namen vielen in de prijzen. We geven u een kort overzicht.

Brons
Trimble
kreeg een medaille voor bluetooth tags om trekkers en machines te herkennen en automatisch de juiste instellingen te activeren. Ook chauffeurs kunnen herkend worden zodat de juiste werkzaamheden toegekend worden aan de juiste chauffeur. Daarnaast vallen Trimble ook in de prijzen voor een systeem dat automatisch data deelt over de verschillende computers, tablets of boordcomputers op het bedrijf. Manitou krijgt een medaille voor hun Eco Stop systeem, dat automatisch de motor van de verreiker stil legt wanneer de motor op stationair toerental draait en de bestuurder zich niet in de cabine bevindt. Het merk krijgt ook een tweede medaille voor hun benadering van occasie machines. Deze worden waar kan hergebruikt, en anders gerecycleerd. New Holland krijgt een prijs voor het DFR Reverser systeem. Dit systeem voorkomt dat een chauffeur zijn cabine moet verlaten om een verstopping tijdens het hakselen op de lossen. Kverneland  wint een bronzen medaille voor hun microgranulaat verdeler. Isagri krijgt een medaille voor “Fernand L’assistant”, een voice assistant die toegang heeft tot de verschillende databases die in gebruik zijn op de boerderij (boekhoudkundig, pesticiden, maar ook online databases). Claas  ontvangt een prijs voor de Torion Sinus, en meer bepaald voor de dubbele sturing (knik- en fuseesturing). Daarnaast krijgt het merk ook een prijs voor het Convio Flex maaibord. Case IH krijgt een bronzen medaille voor de XPower elektrische onkruidbestrijdingsmachine. Arbos ontvangt een medaille voor de Arbos Blaster getrokken veldspuit. Amazone valt in de prijzen met hun WindControl systeem dat zorgt voor een gelijkmatig strooibeeld, onafhankelijk van de windrichting en -snelheid.

Zilver
John Deere krijgt een zilveren medaille voor Connected Support. SodiJantes Industrie ontvangt een zilveren medaille voor een luchttank geïntegreerd in een wiel. Met deze luchttank kan een band sneller opgepompt worden bij de overgang van veld naar weg. Bosch valt in de prijzen met hun Field Sensor, waarmee gewassen in real time kunnen opgevolgd worden. Kuhn krijgt een zilveren medaille voor RedVista, een app die met augmented reality de gebruiker helpt bij onderhoud en afstelling van machines. John Deere en Airbus krijgen tenslotte een medaille voor de live monitoring van stikstofbalans in het veld door middel van satellietbeelden en data afkomstig van machines.

Goud
De 2 gouden medailles tenslotte worden uitgereikt aan Claas voor de Jaguar 960 Terra Trac en aan LaForge  voor hun DynaTrac systeem, een interface tussen trekker en werktuig om een nauwkeurige besturing te garanderen.

 

De komende weken gaan we dieper in op de verschillende prijzen!

%d bloggers liken dit: