130 kilometer per uur met een Valtra!

Een nieuw wereldrecord, het resultaat van de samenwerking tussen Nokian Tyres en Valtra, is gevestigd door meervoudig
Wereldkampioen Rally Juha Kankkunen. Juha reed met de trekker
aan een snelheid van 130,165 km/h (80.88mph) in winterse  omstandigheden, op een gesloten traject in het noorden van Finland.

Het breken van het wereldrecord was mogelijk door de nieuwe Valtra T234 uit te rusten met de eerste winterbanden voor traktoren van het merk Nokian, type Nokian Hakkapeliitta TRI (440/80R28 151D &540/80R38 167D).

“Ik heb reeds hoge snelheidstest gedaan in verschillende wagens. Dit was de eerste keer met een traktor, en we vestigden meteen een wereldrecord! De banden op de traktor werkten zeer goed, hoewel de weersomstandigheden niet ideaal waren,” zegt Juha Kankkunen.

NokianTyres_FastestTractor_2015_003Tien jaar geleden werd Nokian Tyres de eerste fabrikant ter wereld die het blokjesprofiel introduceerde op traktorbanden. Ze breidden hun gamma winterbanden uit met de komst van de Hakkapeliitta TRI in het voorjaar van 2014. De Hakkapeliitta TRI met blokjesprofiel is speciaal getekend voor meer grip op sneeuw en ijs. Rijden aan zulke snelheden vraagt een extreem stabiele en zachte band.

Resultaten, bestuurder en locatie
Nokian Tyres, Valtra en Juha Kankkunen vestigde een nieuw wereldrecordnvoor de snelste traktor wanneer ze de snelheid van 130,165 km/h bereikten in uitdagende winterse omstandigheden. De recordpoging vond plaats op 9 februari 2015 op het vliegveld van Vuojärvi, Finland, ongeveer 20 kilometer van de stad Sodankylä nabij Rovaniemi. De totale lengte van het goed besneewde traject was ongeveer 2.300 meter, met een 50 meter lange snelheidsmeting in het midden van het traject. De Guinness World Records organisatie legde specifieke regels op voor de snelste traktor. De traktor nam een vliegende start en de snelheid werd gemeten in beide richtingen. Het wereldrecord is een  gemiddelde van 2 metingen.

%d bloggers liken dit: