De modernste trekkerfabriek van Deutz-Fahr is gestart met productie

Na ongeveer drie jaar aan planning en bouwtijd begon de nieuwe trekkerfabriek “Deutz-Fahr Land” in janauari 2017 de productie van hoogwaardige trekkers vanaf 130 HP. De 6-serie, 7-serie en 9-serie trekkers worden hier geoptimaliseerd voor de wereldmarkt. Deutz-Fahr heeft nu de modernste trekkerfabriek.

Een oppervlakte van 150.000 vierkante meter aangrenzend aan de bestaande gebouwen werd aangekocht voor de uitvoering van dit project. Het L-vormige gebouw, met een overdekte oppervlakte van 42.000 vierkante meter is innoverend in de productie van tractoren door gebruik te maken van vernieuwde technologie op het gebied van montage. Samen met het nieuwe klantcentrum “Deutz-Fahr Arena” is de totale investering van 90 miljoen euro de grootste individuele investering in de bedrijfsgeschiedenis.

De planning voor de nieuwe fabriek is in 2013 begonnen. De planning voor het opbouwen van een nieuwe fabriek is volledig nageleefd en behaald. De input van experts, samen met een selectie van leden van het planningsteam, was cruciaal voor het succes van het project. Een team bestaande uit fabrieksmedewerkers en adviseurs hebben verschillende processen doorlopen. O.a. het verzamelen van gegevens, berekeningen maken en talrijke alternatieve oplossingen bespreken.

Gecombineerde warmtekrachtcentrale voor voeding
Deutz-Fahr Land heeft zijn eigen stroomvoorziening. De gecombineerde warmtekrachtcentrale genereert de warmte die nodig is voor het drogen in de verfplaats en de elektriciteit voor het gehele productieproces. De productie is zo efficiënt ontworpen dat de overmatige warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van de werkplaats en elke stroom die niet nodig is, wordt gevoed in het openbare net.

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe fabriek zet Deutz-Fahr een mijlpaal in de productie en versterkt het ook zijn wereldwijde rol in de mechanisatie van de landbouw. Lodovico Bussolati, CEO van SDF: “De nieuwe fabriek speelt een cruciale rol in het versterken van het merk Deutz-Fahr op de wereldmarkt. De nieuwe fabriek, samen met ons moderne en innovatieve tractor assortiment, zal de groei van Deutz-Fahr versnellen.” Andrea Paganelli, industrie directeur, vult aan: “Dankzij de gepassioneerde betrokkenheid van alle relevante partijen, of het nu extern of intern is, hebben we nu de meest moderne trekkerfabriek.”

 

Reacties zijn gesloten.